De Valk

De Valk is een polyvalk, een middelgrote (6.50 meter) open zeilboot met een gaffeltuig en vaste kiel. De lesboot waar jong en oud in leren zeilen.
Als je een keer een boot in Friesland gaat huren, zul je merken dat dit het meest voorkomende type open huurboot is op het water.

Een polyvalk is heel stabiel en alleen in extreme omstandigheden omver te krijgen. Dat zijn omstandigheden die we overigens nooit opzoeken, maar waar je wel eens in terecht kunt komen. In de regel maak je dan je grootzeil kleiner en hetzelfde doe je met de fok. Dat kleiner maken heet reven.

De valk 

De torenvalk (Falco tinnunculus) is een vogel uit de familie van valken (Falconidae).
Een volwassen exemplaar is 30 tot 35 centimeter groot. Ze komen voor op allerlei soorten plaatsen, ook in steden. De dieren zijn vaak te zien langs autowegen. Ze hangen stil in de lucht met snelbewegende vleugels (“bidden”) en kijken daarbij vanuit de lucht naar beneden op zoek naar een prooi. Als ze deze hebben gevonden, duiken ze erop af. Het voedsel bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en insecten, bijvoorbeeld muizen en kevers. Hierom bouwen ze hun nest dan ook op een plaats waar ze zicht hebben op een open ruimte waar ze kunnen speuren naar voedsel.


Foto vogel: TheOtherKev via Pixabay.com. Foto ‘zeilboot’: Sabine Joosten

ZEILBOOTDE VALK
TypePolyvalk
KlasseOpen zeilboot
StatusUit de vaart
Status vanaf
BouwerOttenhome Heeg
Bouwjaar
Aanschafjaar1994
Aanschafprijs4084 euro
LeverancierOttenhome Heeg
Merk
MateriaalPolyester
Gewicht600 kg
Lengte6,5 meter
JeugdbootNee
BeschermdNee
Bevoegdheid
Aantal personen2-4 à 5 personen
Datum doop
Tijdens
Gedoopt doorNaam is bekend bij bestuur
Bijzonderheden
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.