Wilde Makou

De Wilde Makou is onze RS Venture. Het is een snelle open kielboot, met vaste bulbkiel. Ideaal voor de ervaren zeilers die ook spanning willen. Onze nieuwste boot, uitgerust met een gennaker, die mede dankzij de extra verzwaring aan de onderkant ook uiterst stabiel is.

de wilde makou, Plectropterus gambensis

De zeilcommissie heeft een prachtige boot uitgezocht die de hele zeilvloot in razende vaart voorbij zal gaan varen. Type; RS Venture. Neel, die zich jarenlang enorm heeft ingezet voor de zeilafdeling, veel jonge zeilers heeft lesgegeven en menig zeilweekend/week heeft begeleidt, doopte de boot met fris Eemwater. De naam die de boot gekregen heeft is verzonnen door twee leden n.a.v. een oproep om een naam te bedenken. De twee bedachten de prachtige naam onafhankelijk van elkaar; Wilde Makou. Een vogel die op waterige plekken in zuid Afrika voorkomt. Hij behoort tot de tien snelste vogels ter wereld en kan 142 kilometer per uur vliegen. Dat zien we onze Wilde Makou net niet voor elkaar krijgen maar we gaan zeker een poging wagen om dicht in de buurt te komen. Behouden vaart Wilde Makou en welkom in de zeilvloot!


Foto vogel: Dick Daniels via carolinabirds.org. Foto zeilboot: Zeilafdeling BWV de Eem

ZEILBOOTWILDE MAKOU
TypeRS Venture
KlasseSnelle open kielboot
StatusIn de vaart
Status vanaf2018
Bouwer
Bouwjaar
Aanschafjaar2018
Aanschafprijs14.120 euro
Leverancier
Merk
Materiaal
Gewicht
Lengte
JeugdbootNee
BeschermdNee
Bevoegdheid
Aantal personen2 – 4 personen
Datum doop7 april 2018
Tijdens
Gedoopt doorN. van S. (volledige naam is bekend bij bestuur)
BijzonderhedenOpen kielboot met vaste bulbkiel
De informatie over deze boot is zoveel mogelijk ingevuld in de tabel. Weet je ontbrekende informatie of is deze onjuist, graag doorgeven op: communicatie@bwvdeeem.nl.