Head of the River 2018 afgelast

Published On: maart 20th, 2018By Categorieën: Evenement, Homepage, Roeien463 words

(wegens extreem koude weersomstandigheden).

Wat een koude douche en teleurstelling alom na zo’n bericht! Het z.g. CobiTeam had zich vanaf oktober voorbereid op deze race; v.a. januari twee boottrainingen en één keer ergometertraining per week. Twee achten in twee verschillende divisies zouden meedoen. De E-divisie (55+) op zaterdag en de D-divisie (50+) op de zondag. Gewoonte getrouw gestuurd door Marthe.

Twee achten samen te stellen uit 21 mannen is moeilijk kiezen. Iedereen wil mee, iedereen heeft getraind en toch moet er worden gekozen. Soms is het makkelijk, dan breekt er iemand iets in de weken er voor, met fietsen, schaatsen of skiën; het is een wonder dat iedereen heel blijft. Om toch iedereen te laten meedoen ontstond het idee om ook nog een clubdubbelvier in te schrijven. Wat een leuk plan, iedereen ging nu naar de Head, iedereen deed mee. Joep, als enig overgebleven reserve, leek…..niet nodig. Op het laatste moment kon Niels niet mee vanwege een nog niet geheel herstelde liesoperatie. Jeroen W. zou voor hem invallen, maar ook hij moest op het laatste moment afhaken vanwege een rugblessure. Van de overblijvers was intussen een Clubdubbelvier gevormd. Alhoewel Ronald niet al te veel ervaring had als sculler, bleek het vertrouwen in hem terecht dat hij ook kon scullen. Ik zou nog een keer de Head sturen, ik had er echt zin in. Na drie keer oefenen ging het al zo goed, dat ik het erg jammer vind dat zij niet gestart zijn. Wat een bikkels en wat een power!

Omdat Jeroen W nu ook was afgevallen, Joep inmiddels andere plannen had, was goede raad duur, nu kwamen we toch nog één man te kort. Wat overbleef was, dat één van de E-ploeg niet alleen zaterdag zou starten, maar ook op zondag. Het moest een stuurboordroeier zijn en Paul was de uitverkorene. Jammer genoeg ging alles niet door. We besloten wel, zoals gewoonlijk, dit Head-weekend af te sluiten met ons gebruikelijke etentje op de roei. Richard regelde, ook zoals gewoonlijk, lekker Indisch eten, de overige mannen zorgde voor passende drankjes. Tijdens dit gezellige etentje werd Marthe in het zonnetje gezet, zij stuurt al minsterns 12 jaar de ploeg, ook naar andere wedstrijden. De laatste jaren stuurde ze zelfs twee keer op de Head: de E-ploeg op zaterdag en de D-ploeg op zondag. De coach werd buitensporig verwend, maar de sturenAnèt, Lodewijk en Eveline werden niet vergeten in de bedankjes.

Binnenkort gaan we het zachtjes overdoen tijdens de Eemlintrace op 15 april. Alle leden zijn geïnformeerd over deze Eemlintrace, zie ook de posters in de roei. Als er vragen zijn, Carla Jong of Theo van ’t Klooster weten alle antwoorden. Het is erg leuk om aan mee te doen. Iedereen kan meedoen in elk boottype, schrijf je in!

Cobi van den Berg