Verslag Lingetocht

Published On: augustus 22nd, 2018By Categorieën: Homepage, Toerroeien304 words

Zaterdag 18 augustus hebben we met 14 roeiers de gecombineerde fiets- roeitocht gehouden. Het was ideaal roeiweer, niet te warm, toch een zonnetje, een beetje wind en rustig water. Kennelijk waren na deze mooie zomer alle watersporters tevreden met hun portie watergenoegen en hadden besloten wat anders te doen.

We roeiden van Leerdam naar Buren met een picnic- wisselstop bij Mariënweerd. De timing verliep uitstekend en roeiers en fietsers kwamen nagenoeg tegelijk aan.

Helaas konden we niet zwemmen omdat er een bacterie in de Linge zat maar de lunch was zeer genoeglijk.

De fietsers en roeiers wisselden. De roeiers gingen door naar Buren en de fietsers genoten van een prachtige terugtocht naar Leerdam waar ze de auto’s en botenwagen ophaalden.

Wederom klopte de timing, op het moment dat de boten uit het water waren kwam de botenwagen al aan. We hadden aangelegd bij het vlotje van een kano-organisatie en hadden daar niet over gecommuniceerd. Dat leek ook niet erg nodig maar de eigenaar dacht daar anders over. Kortom we kregen een uitvoerige opvoedkundige les hoe om te gaan met andermans eigendom en na 5 keer excuses en veel nederig gedrag mochten we de botenwagen laten staan om nog even een drankje te drinken in het leuke stadje Buren.

Onze voorzitter was ook deel van de club maar werd door meerdere leden niet als zodanig herkend. Dat kwam gedurende de tocht wel goed maar het geeft te denken. Bert laat zich toch bij alle evenementen goed horen en zien maar kennelijk……..

Dankzij Maurice die met verve de botenwagen overal naar toe manouvreerde en zeer rustig en weldoordacht de commando’s geeft bij het op- en afladen van de boten, was dat een fluitje van een cent.

De hele ploeg heeft genoten van een heerlijke dag op en langs de Linge met zijn mooie huizen, strandjes en dorpjes.