Drie daagse roeitocht in Friesland vanuit Sneek

Published On: december 16th, 2018By Categorieën: Homepage, Toerroeien433 words

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de toercommissie een recreatieve tocht over de Friese wateren vanuit Sneek. Een prachtig watersportgebied met sloten en grote en kleinere meren. Vele mooie en verschillende dagtochten zijn er mogelijk vanuit het oude en gezellige Sneek. We logeren in het hotel “Logement 3B” in het hartje van Sneek in 1- en 2 persoonskamers met eigen douche en wc.
We kunnen 4 wherries huren bij de Sneeker roeivereniging “de Geeuw” die op loopafstand ligt van het hotel. Op vrijdag en zondag huren we 4 wherries en op zaterdag 15 juni huren we een Finse kerkboot.
We hebben dus plaats voor een groep van 15 deelnemers.

Voorwaarden voor deelname
De deelnemers dienen tenminste te beschikken over de aantekeningen ploegroeien en sturen. Ook moeten de deelnemers regelmatig sturen op de Eem en beschikken over behoorlijk wat trapkracht. Geschiktheid ter beoordeling van de toercommissie.

Beschrijving tocht
vrijdag 14 juni verzamelen om 8.30 uur op de roei. Aankomst Sneek 10.00 uur. Koffie drinken en boten te water laten om met de eerste dagtocht van circa 30 km te starten. Op het eind van de dag leggen we de boten weer terug bij de roeivereniging in Sneek.
zaterdag 15 juni hebben we de Finse kerkboot gehuurd. Een boot met 14 roeiers en 1 stuurman of – vrouw. Je kunt er makkelijk een fikse afstand mee roeien. De techniek is niet moeilijk, je haalt een hoge snelheid en kan dat uren volhouden.

Het sturen van deze lange boot stelt wel wat extra eisen aan de stuurman. Als je een 8 kunt sturen en goed overwicht over de groep hebt moet dit lukken. Daarom willen we graag bij de opgave weten of je deze boot kunt sturen. Als hiervoor niet voldoende aanmeldingen komen gaan we over op 3 dagen roeien in wherries.
Zondag 16 juni maken we weer gebruik van de wherries voor een nieuwe mooie tocht en aan het einde van de dag keren we weer huiswaarts.

Data
Briefing 5 juni
14,15,16 juni toertocht

Kosten
Ca. € 260,- pp (zonder drank, borrelhappen en eventuele entreegelden)
Dit is als volgt opgebouwd: € 113,50,- overnachting,   € 25,– bootplaats 2 dagen in een wherrie en 1 dag in de Kerkboot,  € 90 ,- 3 x avondmaaltijd,    € 15,- voor 2 x lunchpakket; € 12,50 reiskosten
Vergoeding voor auto’s: 20 cent per km

Veiligheid
Veiligheid staat voorop, daarom is het verplicht om deel te nemen aan de briefing en een goedgekeurd zwemvest te dragen.

Opgeven
Via de website: bwvdeeem.nl
Daar wij alle reserveringen voor boten en hotel spoedig definitief moeten maken, vragen wij jullie je nu al voor deelname op te geven.

Ben je geïnteresseerd, lees dan alle informatie door de link aan te klikken en in te loggen op MIJN BWV, je kan je daar ook direct aanmelden.
https://eem-site.e-captain.nl/activiteiten/34/3-daagse-roeitocht-vanuit-sneek-fr