Theoriecursus voor de zeilers

Published On: december 16th, 2018By Categorieën: Examencommissie, Homepage, Zeilen182 words

18 en 25 januari, 1, 8 en 15 februari
Op vijf avonden presenteren we de theorie die je moet kennen voor het zeilexamen CWO-2 of CWO-3. De eerste avond is op 18 januari. Die avond is gericht op zowel roeiers als zeilers en dan gaan we niet verder dan basiskennis (zie hiervoor). Op 25 januari krijg je verdieping en leer je bijvoorbeeld de regels voor zeilboten onderling. Vrijdag 1 februari schenken we aandacht aan de krachten op een zeilboot, de 8 februari besteden we tijd aan schiemanswerk (knopen, splitsen) en de laatste vrijdag, 15 februari is het onderwerp Het weer.
Vanaf 25 januari starten alle avonden om 20 uur. Op 8 maart is er een vragenuur en op de avond van 15 maart examen. Met op 29 maart een herkansing voor de deelonderwerpen die onvoldoende waren.

Iedereen mag op een vrijdagavond binnen lopen. Als je CWO-examen wil doen, moet je je wel opgeven via zeilen@bwvdeeem.nl . Er is geen verplichting om de avonden te volgen, maar zelfstudie gaat je meer tijd kosten. Er komt een reader op de site. Als je CWO-3 examen wil doen, bevelen we aan om ‘Het Zeilboek’ te kopen van Peter Hoefnagels.