Slotdiner van het winterseizoen

Published On: maart 15th, 2020By Categorieën: Evenement, Homepage300 words

Het is dinsdag 10 maart. Begeleid door laatste zonnestralen druppelen rond zes uur wat Eemleden de Recover binnen. Een half uur later schuiven 24 deelnemers aan voor de feestelijke afsluiting van het “eten op de Roei” seizoen. Vijf keer is er deze winter door de enthousiaste kookploeg een driegangen diner bereid. Voor de afsluiting is ook dit jaar weer gekozen voor een vismaaltijd waarin de zalm centraal staat.
Als voorgerecht was er broccolisoep met kokosmelk en geitenkaas. De zachte romige smaak van deze subtiel gekruide soep vormde een goede opmaat voor het hoofdgerecht.
Hiervoor was een deel van de kookploeg een week eerder afgereisd naar IJmuiden om verse zalm in te kopen. De bereiding met zout, suiker en dille onder stevige druk resulteerde na enkele dagen in een verfijnde Graved Lax.
Het begeleidend garnituur van zoet-zure groenten en lauwwarme aardappeltjes uit de oven vormde met de dille mosterd saus bij de zalm een perfecte combinatie.
Het nagerecht was een nieuwe creatie. In koffie gedrenkte bitterkoekjes met daarop amaretto-mascarpone crème afgetopt met chocolade schilfers was een goede afsluiting.
Tenslotte was er nog een verrassing bij de koffie of thee, die de het diner compleet maakte. Zelfgemaakte bonbons van uit Oman meegebrachte dadels en Hollandse chocolade gedecoreerd met noten hebben bij de aanwezige leden een niet uit te wissen herinnering nagelaten aan het slotdiner.
Met dank aan de vaste kookploeg: Marianne Becker, Annelies Venus, Anne Jet van Waasbergen, dessertmeester Guus Zandbergen en zalmprins Niels Elsinga. En… veel dank voor de overheerlijke bonbon verrassing van Ria de Groot.
Al deze culinaire alleskunners werden ook deze avond zoals gebruikelijk ondersteund door Arie Koorn, die voor een vlot verlopende afwas procedure zorgde en door Jan Becker, die de financiële afwikkeling in goede banen wist te leiden.
We zien met spanning uit naar het volgende kookseizoen!