Begin met herstel botenkraan; foto’s met uitleg

Published On: oktober 20th, 2020By Categorieën: Bouwcommissie, Homepage219 words

Dit zijn de dappere mannen die aan het graven zijn (foto 1). Ze hebben toegezegd nogmaals op een zaterdag de tweede poot uit te graven. De poten die op de walkant staan daarvan denken we dat die minder interessant zijn want die lopen niet door onder het maaiveld. Feitelijk staan die poten al op een fundering namelijk de damwand.
Op foto 2 zie je vrij goed de betonplaat waar een van de poten (niet-walkant-poten) op staat. Rechts de stelconplaten en links onder de bezem een enorme betonnen wand, waarschijnlijk een oude kadewand o.i.d. De betonnen plaat ligt aan drie zijden los, maar loopt ongeveer een meter onder de stelconplaten door. De kijkrichting is naar het gebouw.
Op foto 3 zie je heel goed dat de stalen poot bijna op de rand van de betonnen plaat staat, en tel dan aan de rechterkant van de betonplaat nog een meter erbij waar de plaat doorloopt onder de stelconplaat. Kijkrichting weer naar het gebouw.
En op foto 4 zie je waar de eerste plaat ophoudt. De kijkrichting is het “oerwoud”. De tweede poot staat op zijn eigen plaat. Paul is hier (foto 5) bezig te onderzoeken hoever de betonnen plaat onder de stelconplaat doorloopt. Uiteindelijk was dat bijna de hele schep.
Inmiddels is de aannemer geweest, heeft de situatie opgenomen en zal een offerte uitbrengen.