NKIR verslag

Published On: december 14th, 2020By Categorieën: Homepage, Wedstrijdcommissie226 words
Zeven junioren hebben afgelopen zaterdag corona proof meegedaan aan de NKIR. Deze keer niet in een grote sporthal aan het IJsbaanpad te Amsterdam maar in onze eigen vertrouwde recover.
De wedstrijden werden live geroeid op de Ergometer Concept2. Middels een online verbinding waren alle deelnemers te volgen op de website van de organisatie. Deze keer geen schreeuwende mensenmassa, maar slechts ingetogen aanmoedigingen van ploeggenoten en coaches.
Voor M16 en J16 is de afstand die ze moeten afleggen 2000 m.
Als eerste mocht Femke starten in het M16 veld, haar debuut. Haar race was mooi constant en was een goede prestatie te midden van alle ervaren wedstrijdroeisters. We gaan ongetwijfeld nog veel meer van Femke horen.
Vervolgens waren Devon, Max, Olivier, Thomas en Ruben aan de beurt, vier van deze heren hebben wat meer ervaring en startten vorig jaar ook op de NKIR. Ze lieten zien dat trainen helpt, allemaal hebben ze hun tijd van vorig jaar ruim verbeterd. Voor Thomas was het zijn eerste race en hij liet zien wat karakter-roeien is.
Voor Jelle, J14 was de race geen 2000 m maar 500 m. Deze keer niet live, maar door zijn resultaat middels een code te mailen aan de organisatie. Jelle finishte in het linkerrijtje.
In de maand januari gaan we weer wedstrijden roeien op de ergometers. De finale van de jeugdergometerwedstrijden.nl vindt plaats op 30 januari te Baarn.