Terugblik (en vooruitblik) zeilseizoen 2020-2021

Published On: december 19th, 2020By Categorieën: Homepage, Zeilen416 words

Voor het zeilen binnen de vereniging was het een bijzonder jaar. Door alle Corona-maatregelen konden verschillende zeilactiviteiten niet doorgaan zoals bedacht. Ondanks dat kijkt de Zeilcommissie terug op een bewogen en mooi zeilseizoen en naar alles wat wel mogelijk was. Enkele highlights van afgelopen zeilseizoen op een rij:

Op een prachtige zomeravond in juli was een grote groep zeilers te gast in Loosdrecht voor een touravond zeilen op de Loosdrechtse plassen. Het was een mooie zeilavond en we hopen dat de introducees definitief overstag zijn om te blijven zeilen.

In september organiseerden we alternatieve Clubkampioenschappen op de vereniging. Door de maatregelen die op dat moment golden, was het enigszins anders dan andere jaren. We hopen er volgend jaar weer als vanouds een spetterende watersportmiddag van te maken.

Dankzij de inzet van diverse zeilinstructeurs konden de zeillessen voor jeugd en volwassen doorgang vinden. Uiteraard werden alle Corona maatregelen in acht genomen. Het had ook voordelen: verschillende leden genoten van zeilinstructie in kleine groepjes of een-op-een instructie op de Eem in Baarn of bij het Raboes. Zes leden zijn dit seizoen geslaagd voor een nieuw zeildiploma. Gefeliciteerd! De jeugdzeilgroep heeft het gehele seizoen instructie gehad in zowel de Pico’s (een zwaardboot) als de kielboot. In het zeilinstructeurs-opleidingsprogramma zijn ook stappen gemaakt. Gefeliciteerd Amy en Max met de nieuwe instructiebevoegdheid.

Succesvol heeft de zeilcommissie dit seizoen het CWO Watersportpaspoort geïntroduceerd. Het Watersportpaspoort is een webapplicatie waarmee vorderingen en diploma’s van zeilers kunnen worden bijgehouden. Het Watersportpaspoort vervangt daarmee de papieren vorderingstaten. Volgend jaar wordt het ook mogelijk CWO-diploma’s digitaal uit te geven.

Corona was een bottleneck om het inloopzeilen op woensdagavond in te voeren. In het beleidsplan zeilen was dat een van de acties om ook roeiers een keer in een zeilboot te krijgen. Ook legden we weer de nadruk op de mogelijkheid om dispensatie te krijgen als een lid al kon zeilen maar geen CWO-diploma bezat. Drie leden hebben een dispensatiezeilenbevoegdheid gehaald. Zij mogen nu zelfstandig met een zeilboot op pad. Een actuele lijst met zeilbevoegdheden wordt hier (e-captain) bijgehouden voor diegenen die als zeiler of zeiler/roeier in de administratie van de vereniging staan.

In het nieuwe jaar staat in januari/februari de theorielessenreeks op het programma en begin van het jaar is het ook weer mogelijk om in te schrijven voor de volwassen- en jeugdzeillessen in 2021. In het voorjaar publiceren wij een zeilactiviteitenkalender. Houd hiervoor de website in de gaten! Eventuele vragen aan de zeilcommissie kunnen gericht worden aan: zeilcie@bwvdeeem.nl