Eemlintrace verslag

Published On: november 8th, 2021By Categorieën: Evenement, Homepage, Roeien350 words

Met angst en beven zagen we 31 oktober naderen. De weersvooruitzichten waren akelig: regen en veel, heel veel wind met uitschieters naar windkracht 7. En ook nog zuidenwind, als je niet uitkijkt word je zo het Eemmeer op geblazen! Wat moet dat worden? Een herhaling van april 2020? Op het laatste moment afzeggen, maar nu om een heel andere reden? Maar de weergoden waren ons gunstig gezind. Geen regen en de wind viel mee. Geen ingekort of alternatief traject nodig. Op deze dag alleen de QR-code controleren, Corona zat ons toch nog een beetje dwars.

Op het water streden 74 deelnemers in 15 verschillende boten om de snelste tijd. Soms als estafetteploeg, soms gewoon met dezelfde ploeg vier trajecten trappen!!! Arme stuur, vier trajecten in zo’n verkrampte houding. Ook roeiers krijgen kramp en ‘rollen’ uiteindelijk uit de boot omdat staan even onmogelijk is. In zo’n gevarieerd deelnemersveld kun je de tijden niet echt vergelijken, een vier is meestal sneller dan een skiff, maar niet altijd!
De wijze waarop dit keer de tijdwaarneming verliep laat wel interessante dingen zien. Een traject duurt 32 minuten voor de ene ploeg en 59 minuten voor een andere ploeg.
Ben je een snelle boot dan vaar je het 1e  traject met een veel  hogere snelheid dan het 4e  traject; de moeheid zit dan toch wel in de benen en de tegenwind was in het laatste traject behoorlijk!
Wisselen in ’t Raboes vraagt stuurvaardigheid en klimvaardigheid. Soms ligt iemand echt plat op de steiger om de boot vast te kunnen houden.

Wie werd de winnaar van deze Eemlint-editie?
Zie de tabel voor de uitslag.
Voor iedereen een prestatie, dus iedereen gefeliciteerd.

Terugkijkend kunnen we concluderen dat de hele dag vlot is verlopen. Pinnen i.p.v. wisselgeld, digitale tijdwaarneming, vlothonden, voldoende mensen achter de bar.
Alles liep op rolletjes waarvoor we de vrijwilligers bedanken. Merci!
Niet alleen waren er prijzen voor de winnaars, iedereen ging met een mooi aandenken tevreden naar huis.
Zelfs de regen wachtte tot iedereen thuis was.

10 april 2022 staat gepland voor de volgende editie. Doe weer mee, in dezelfde samenstelling en verbeter je eigen tijd.