Zeilinstructeurs trainen hun vaardigheden

Published On: april 19th, 2022By Categorieën: Homepage, Zeilen348 words

In de maand April zijn Martine en Paul weer gestart met de training van de zeilinstructeurs. Dit was weer veel herhalen voor de harde kern, maar wat zijn we blij met alle nieuwe gezichten. Zoals jullie weten is er een grote behoefte aan nieuwe instructeurs. Waarom? Omdat met meer instructeurs we op meer momenten in de week kunnen zeilen, we de groepjes klein kunnen houden en uiteraard meer leden instructie kunnen geven.
Al onze instructeurs zijn vorig jaar gestart met het aanbieden van een lesprogramma van 10 weken. Een periode die in principe voldoende is om alle skills te trainen die een cursist nodig heeft voor een (samen met een behaald theoriegedeelte) CWO-diploma. Het staat de instructeur en leerling uiteraard vrij om na deze periode nog meer lessen in te plannen of te oefenen met een andere crew.
Ook dit jaar zetten Martine en Paul er de schouders onder om, naast de reguliere instructies, onze tot CWO-3 opgeleide leden verder op te leiden tot zeilinstructeur I-2 en eventueel door te laten stromen naar I-3. De lesstof is zeer inspirerend en de praktijkoefeningen zijn uitdagend. We leren in de ochtend hoe we een lesplan maken en hoe we didactische werkvormen toepassen gericht op onze cursisten. Ook de lesvoorbereiding en -evaluatie en alles wat daarbij methodisch en organisatorisch komt kijken komt aan bod. In de middag gaan we uiteraard nog even het water op om met elkaar onze persoonlijke vaardigheden te trainen. Het weer gaf ons voldoende uitdaging. Met gereefde zeilen en al onze ervaring hadden we best een uitdaging om de onverwachte harde windvlagen op te vangen.
Mocht je bij het lezen van dit artikel ook geïnteresseerd zijn voor een interne opleiding tot CWO gecertificeerde zeilinstructeur neem dan contact op met deze geweldige trainers die wij in huis hebben en stuur een mailtje naar: zeilinstructie@bwvdeeem.nl.

Wil je nog zeilinstructie dit seizoen?
We starten in de maand mei dus als je dit jaar de 10 lessen wilt volgen meld je dan nog snel aan -voor 1 mei 2022- via deze link.

 

Onze jongste instructeur Amy doet een 360˚ rondje voor.