Jubilerende BWV de Eem ontvangt de Koninklijke Erepenning

Published On: maart 22nd, 2023By Categorieën: 100 Jaar, Bestuur, Evenement, Homepage, Nieuws121 words

Koning Willem-Alexander heeft besloten de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan BWV de Eem ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan.

De Koninklijke Erepenning is door burgemeester Röell van de gemeente Baarn zondag eind van de middag uitgereikt tijdens de feestelijke Ledenreceptie in de Speeldoos. Voorzitter Bert Kranendonk gaf de burgemeester als dank voor zijn komst naast een bloemetje ook de jubileum verenigingscap.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Koninklijke Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarigbestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.