Verslag Openingstocht 2023

Published On: april 18th, 2023By Categorieën: Evenement, Homepage, Jeugd, Roeien, Toerroeien, Zeilen441 words

Op zaterdag 15 april vertrokken roeiers en zeilers richting ’t Raboes

Hierbij een verslag met foto’s over deze mooie dag.

Voor de leden die er niet bij waren zal blijken uit onderstaande verhaal en de fotoserie dat we terugkijken op een geslaagde openingstocht met lekker zonnig weer en een heerlijk ontspannen verenigingssfeer.

Afgelopen zaterdagochtend 15 april verzamelden ruim zestig roeiers en zeilers zich om een uur of acht op het vlot voor de openingstocht. De zeilers gingen druk in de weer met het strijken van de masten, de roeiers gingen op zoek naar de andere leden waarbij ze in de boot waren ingedeeld. Dit laatste gaf her en der wat humoristische effecten op het vlot!

Eén voor één gingen de twaalf roeiboten, drie zeilboten en de cateringboot op weg naar het Raboes. Voor veel nieuwe leden was het de eerste keer om verder dan het Ocrieteiland te varen, wat het voor hen extra leuk maakte. Wat het voor iedereen erg leuk maakte was het zonnige weer!

De eerste roeiboot die aankwam bij het Raboes werd bemand door een ervaren ploeg, de hulptroepen, speciaal ingeseind om de andere boten te assisteren bij de aankomst bij het Raboes en bij het uit het water halen van de meeste C-boten. Dat laatste was deze keer nodig gezien het grote aantal roeiboten en omdat de steiger waar we normaal bij de openingstocht aanleggen grotendeels bezet was door net te water gelaten kajuitjachten.

De catering boot ‘Stormvogel’ had een geweldige maaltijd met onder andere croissants, heerlijke gesmeerde broodjes en hardgekookte eieren meegebracht om na gemiddeld vijf kwartier varen bij het Raboes te kunnen nuttigen. Geweldige plek om te eten, chillen en te praten met andere leden!

Na het aangename vertoeven bij het Raboes verliep het één voor één te water laten van de boten net zo gesmeerd als het uit het water halen. De noordenwind was aangetrokken, geweldig voor de zeilers maar ook voor de roeiers was het vooral een lekker zetje in de rug, al gaf het wel wat onrustig roeiwater op het eerste stuk van de terugweg.

Terug in Baarn stonden de inmiddels bij de meeste leden welbekende jubileumgebakjes weer voor ons klaar en konden we op ons eigen terras in de zon napraten over deze geweldig geslaagde openingstocht. Het zomerseizoen kan nu echt beginnen!

Met veel dank aan de catering-ploeg, de hulptroepen en de havenmeester van het Raboes. Daarnaast dank voor de –meest gevraagde- adviezen van leden die deze tocht eerder georganiseerd hebben en ook voor de noodreparatie aan de stuurstoel van de Drieteenmeeuw (zat lekker)!

Klik op een foto voor vergroting en blader door de foto’s.
Klik op de foto voor het filmpje.