Early Bird Single Clinic 2023

Published On: mei 7th, 2023By Categorieën: Evenement, Jeugd, Nieuws, Roeien598 words

VAN 15 TOT EN MET 21 MEI.

Wil je je roeien verbeteren?
Doe mee aan de meerdaagse Early Bird Single Clinic!
Die vindt dit jaar plaats in de week van Hemelvaart. Het tijdstip is zodanig gekozen dat je na het roeien nog een dag voor je hebt, voor werk, vrienden, gezin of wie of wat dan ook.

De single clinic is een meerdaagse beleving van het roeien in de Liteboat, in de C1 of in de skiff. De clinic is gericht op roeiplezier, op vergroting van de roeivaardigheid en op het sociale element bij het roeien.

Voor wie?
De clinic is bestemd voor ieder die minstens één seizoen in een singleboot heeft geroeid, hetzij in een C1, een liteboat of een skiff. Hij is zowel gericht op degenen die hun bevoegdheid al hebben gehaald als op hen die daar nog mee bezig zijn. Dus ook voor gevorderden die hun techniek bij willen slijpen of voor hen die gewoon weer eens voor hun plezier in de singleboot willen varen en weer wat zekerheid in die boot willen opbouwen.
Let op: De clinic is niet gericht op het verkrijgen van een hogere bevoegdheid. Dat is aan de reguliere instructeurs.

Hoe werkt het?

Je neemt deel aan minstens vier van de zes sessies. Mínstens vier, omdat je bij een hoge frequentie binnen enkele dagen in een flow raakt. Je zult merken, als je vaak achter elkaar roeit, dat je lachend uit de boot stapt en na een aantal keren het vlot zelfs juichend verlaat.

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, de single clinics zijn er zeker ook om het sociale roeien te bevorderen. Je helpt elkaar namelijk bij het in- en uitstappen, je zet elkaar uit bij het weggaan van het vlot en tijdens het roeien neem je verantwoordelijkheid voor elkaar. Je wijst een ander op een stuk hout in het water en je waarschuwt elkaar voor scheepvaart. Je geeft de tips door die je leert aan je mederoeiers, nog tijdens dezelfde sessie.

De data:
• ma 15 mei • wo 17 mei • do 18 mei (Hemelvaart) • vr 19 mei • za 20 mei • zo 21 mei

De tijden
Je ligt om 8:00 uur uiterlijk met je boot in het water voor het vlot. Het is daarom raadzaam al om 7:30 uur met elkaar de boten in het water te gaan leggen. We gaan door tot 9:00 uur. Wie wil, kan langer blijven roeien maar geef dat dan wel even aan.
De clinics worden gegeven door Kees van Bueren. Hij kan je desgewenst nadere inlichtingen geven. Zie zijn contactgegevens in MIJN BWV op de ledenlijst.

Nog even de praktische zaken op een rij:
• Je moet plezier hebben in de boot. Een aanstekelijke lach draagt bij aan goed roeien.
• Je neemt aan minstens vier van de zes sessies deel (en aan alle zes is beter dan aan vier).
• Je geeft je op door een boot af te schrijven. Het valt aan te raden dat te doen zo snel als het BRS dat toelaat. Dan maak je de grootste kans op deelname. Twijfel je over de juiste keuze van een boot, bel gerust even voor overleg (bij voorkeur geen overleg per mail).
• Je helpt elkaar (natuurlijk) bij het in- en uitbrengen van de boten, bij het in- en uitstappen, bij het varen zelf en bij het weggaan en aankomen.
• Na afloop kun je koffie of thee blijven drinken. Het is niet verkeerd voor elkaar iets lekkers mee te nemen.
• Als je een vaste instructeur hebt, laat hem of haar dan weten dat je aan de clinic deelneemt.

Tot ziens op het water in de week van de Early Bird Single Clinic!

Nadere inlichtingen bij Kees van Bueren