Clubkampioenschappen zeilen 2023

Published On: september 19th, 2023By Categorieën: 100 Jaar, Evenement, Lustrum, Nieuws, Zeilen253 words

De weergoden waren de zeilers van de Clubkampioenschappen op 17 september 2023 niet gunstig gezind. Er stond een zeer zwakke wind uit het noord-oosten. Na de briefing nam de eerste groep zeilers plaats in de boot en nam de helmstok ter hand voor de eerste wedstrijdronde. De wedstrijdbaan liep van het vlot dat diende als start- en finishlijn, naar de draaikom voor een spectaculaire bakboordsboeironding en terug naar de vereniging. De Buizerd en Big Bird wisselden op lage snelheid van plek 1 naar 2 en terug. Na ruim een half uur met spanning zeilen wist de Big Bird – met Bert en Joop – de Buizerd met een bootlengte te verslaan. Bij de start van de 2e ronde was de wind geminimaliseerd tot bijna nul. Het water was bijna zo vlak als een spiegel. Bij de start schoven de boten langzaam richting de draaikom. De Buizerd rondde als eerste de boei, maar onderweg terug naar de vereniging kwam de onvermijdelijke mededeling: de wedstrijd werd ingekort en uiteindelijk afgelast. In een sleepformatie gingen de boten terug naar de thuishaven, wat dan wel weer bijzondere foto’s opleverde van de Clubkampioenschappen zeilen. De jury heeft bepaald dat de Buizerd, die met ruime voorsprong in de wedstrijd lag door gaat naar de volgende (finale)ronde. De finaleronde – met team Joop en Bert S. tegen team Edy, Lyra en Fenia – wordt vanwege gebrek aan wind op een nader af te spreken moment en locatie gevaren. Het bekendmaken van de winnaars van de Clubkampioenschappen zeilen 2023 laat dus nog even op zich wachten.