Zondag 7 april – OPENINGSTOCHT 2024

Published On: februari 9th, 2024By Categorieën: Evenement, Roeien, Toerroeien, Zeilen636 words
» Roei- of Zeiltocht voor alle Leden!

Nu het weer rap voorjaar wordt is het weer tijd voor onze traditionele en supergezellige openingstocht. Dit verenigingsevenement staat open voor alle leden. We roeien of zeilen met z’n allen de Eem af naar een van de fraaiste plekken langs de rivier, jachthaven Het Raboes. Dit is een afstand van ongeveer 9 km, ruim een uur roeien. Zeilend ben je wat langer onderweg en is wellicht voor een deel van de tocht gebruik van de motor noodzakelijk, of de wind moet wel heel erg meezitten.

Bij het Raboes gaan we met z’n allen koffie & thee drinken met onze zelf meegebrachte lekkernijen. De bedoeling is dat iedere deelnemer iets lekkers meeneemt om te delen met de andere deelnemers. Houd er rekening mee dat er geen borden en bestek zijn en de bedoeling is ook dat je je eigen beker of mok meeneemt! De koffie & thee kunnen we afhankelijk van het weer buiten of in de ‘huiskamer’ van het Raboes nuttigen. Hier is ook sanitair aanwezig. Na de pauze stappen we weer in de boten en roeien terug naar de vereniging.

Voor deelname aan deze tocht zijn zowel voor de zeilers als de roeiers geen bevoegdheden vereist, we zorgen er bij het maken van de bootindelingen voor dat er in iedere boot voldoende ervaring aanwezig is. Alleen voor de roeiers die net dit seizoen zijn begonnen is de Eem helemaal afroeien wellicht net iets te veel gevraagd, maar je kan dan wel in een zeilboot mee. Voor alle leden dus, waarbij we zo mogelijk aparte jeugdboten indelen!

Het programma voor deze dag ziet er -rekening houdend met snelheidsverschillen tussen de boottypes- als volgt uit:
– 8:15 verzamelen op de roei, 8:30 vertrek naar Raboes
– tussen 9:30 en 10:00 aankomst Raboes
– tussen 9:45 en 11:00 – Koffie & theemoment bij Raboes
– tussen 10:30 en 11:00 – vertrek naar BWV
– tussen 11:30 en 12:30 – aankomst BWV en einde programma (je mag uiteraard zo nodig eerder weg, zodra je boot is opgeborgen)

» Inschrijven doe je op Openingstocht op MIJN BWV. (inloggen MIJN BWV alleen mogelijk voor leden)(opent in nieuw tabblad)
Je kunt je aanmelden tot en met zondag 31 maart. De kosten zijn 2,5 euro per deelnemer, per automatische incasso. Tip: vertrek niet zonder een lege maag!

Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je voor de zekerheid op tijd in!

TochtOpeningstocht naar het Raboes
Datum en tijdstipZondag 7 april – 8:15 tot uiterlijk 12.30
Organiserende verenigingBWV De Eem
WaarOp de Eem
Aantal Kilometers2 x 9 km
BoottypesC-boten /Wherry’s/ Zeilboten (Valk, RS venture en randmeren)
CategorieGezelligheidstocht
Vereiste BevoegdhedenGeen
Aantal deelnemers20 tot wat maximaal in de boten past
Kosten5 euro per deelnemer
MaaltijdenKoffie & theepauze bij het Raboes met zelf meegebrachte lekkernijen
Contactpersoon RoeienEwald van Es (toerroeien@bwvdeeem.nl)
Sluiting InschrijvingZondag 31 maart

Openingstocht roeien en zeilen 2024

We nodigen je van Harte uit voor deze roei- en zeiltocht op zondag 7 april!

Van 8:15 tot ca. 12:30 uur.

Nu het weer rap voorjaar wordt is het weer tijd voor onze traditionele en supergezellige openingstocht. Dit verenigingsevenement staat open voor alle leden. We roeien of zeilen met z’n allen de Eem af naar een van de fraaiste plekken langs de rivier, jachthaven Het Raboes. Dit is een afstand van ongeveer 9 km, ruim een uur roeien. Zeilend ben je wat langer onderweg en is wellicht voor een deel van de tocht gebruik van de motor noodzakelijk, of de wind moet wel heel erg meezitten. Voor deelname aan deze tocht zijn geen bevoegdheden vereist, maar een uur roeien moet je wel kunnen volhouden. We zorgen er bij het maken van de bootindelingen voor dat er in iedere boot voldoende ervaring aanwezig is

Vertrektijd: 8.15 uur.

Bekijk alle info en meld je aan via Aanmelden voor Openingsocht roeien en zeilen.

Je gaat daarmee naar MIJN BWV waar je eerst moet inloggen.