Interview Bert bij Eemland1 over damwanden

Published On: februari 11th, 2024By Categorieën: Bestuur, Eemnatuur, Nieuws, Roeien, Vereniging133 words

Op 8 februari 2024 gaf voorzitter Bert Kranendonk telefonisch een interview met Eemland1.

» Beluister het interview op de site van Eemland1 (opent op nieuw tabblad) (klik op pijltje > onder de foto om het interview te starten)

Begeleidende tekst op site Eemland1:
“Pearl Mosk in gesprek met Bert Kranendonk, voorzitter Baarnse Watersportvereniging (BWV)

Langs de oevers van de Eem worden de komende vijf jaar de houten damwanden vervangen door stalen exemplaren. De provincie voert in overleg met de watersportverenigingen op de locatie boven Eemdijk een drietal pilots uit om de effecten te onderzoeken van het verlagen van de damwandhoogte. Dit op verzoek van de Baarnse Watersportvereniging (BWV). De roeiers hebben namelijk last van de golfslag die met de hoge damwanden veroorzaakt wordt door motorboten en jetski’s. Daarvan gaat het water in de Eem ‘klotsen’.”