Early Bird Single-Clinic 2024

Published On: april 15th, 2024By Categorieën: Actueel, Homepage, Roeien548 words

Wil je je roeien verbeteren? Doe mee aan de meerdaagse Early Bird Single-Clinic – 15 T/M 20 MEI!

De single-slinic is een meerdaagse beleving van het roeien in de Liteboat, in de C1 of in de skiff. De clinic is gericht op roeiplezier, op de vergroting van de roeivaardigheid en op het sociale element bij het roeien.
Het tijdstip is zodanig gekozen dat je na het roeien nog een dag voor je hebt, voor werk, vrienden, gezin of wie of wat dan ook.
De clinic staat open voor ieder die minstens één seizoen in een singleboot heeft geroeid, hetzij in een C1, een liteboat of een skiff. Hij is zowel gericht op degenen die hun bevoegdheid al hebben behaald als op hen die daar nog mee bezig zijn. Dus ook voor gevorderden die hun techniek bij willen slijpen of voor hen die gewoon weer eens voor hun plezier in de singleboot willen varen en opnieuw zekerheid in die boot willen opbouwen. De clinic is dus niet gericht op het verkrijgen van een hogere bevoegdheid. Dat is aan de reguliere instructeurs.
Je neemt deel aan minstens vier van de zes sessies. Mínstens vier, omdat je bij een hoge frequentie binnen enkele dagen in een flow raakt. Je zult dan merken, dat je lachend uit de boot stapt en het vlot zelfs juichend verlaat.
Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, de single-clinic is er ook om het sociale roeien te bevorderen. Je helpt elkaar bij het in- en uitstappen, je zet elkaar uit bij het weggaan van het vlot en tijdens het roeien neem je verantwoordelijkheid voor elkaar. Je wijst een ander op een stuk hout in het water en je waarschuwt de ander voor scheepvaart. Je geeft de tips die je leert door aan je mederoeiers, nog tijdens dezelfde sessie.

De data zijn
• wo 15 mei
• do 16 mei
• vr 17 mei
• za 18 mei
• zo 19 mei (1e pinksterdag)
• ma 20 mei (2e pinksterdag)
Je ligt om 8:00 uur uiterlijk met je boot in het water voor het vlot (Het is daarom raadzaam al om 7:30 uur met elkaar de boten in het water te gaan leggen) We gaan door tot 9:00 uur. Wie wil, kan langer blijven roeien maar geef dat wel even aan.

De clinics worden gegeven door Kees van Bueren. Hij kan je desgewenst nadere inlichtingen geven. Zie gegevens hieronder.
De praktische zaken op een rij:
• Je moet plezier hebben in de boot. Een aanstekelijke lach draagt bij aan goed roeien.
• Je neemt aan minstens vier van de zes sessies deel (en aan alle zes is beter dan aan vier).
• Je geeft je op door een boot af te schrijven. Het valt aan te raden dat te doen zo snel als het BRS dat toelaat. Dan maak je de grootste kans op deelname. Twijfel je over de juiste keuze van een boot, bel gerust even voor overleg.
• Je helpt elkaar (natuurlijk) bij het in- en uitbrengen van de boten, bij het in- en uitstappen, bij het varen zelf en bij het weggaan en aankomen.
• Na afloop kun je koffie of thee blijven drinken. Het is niet verkeerd voor elkaar lekkers mee te nemen.
• Als je een vaste instructeur hebt, laat hem of haar dan weten dat je aan de clinic deelneemt.

Tot ziens op het water!

Nadere inlichtingen bij
Kees van Bueren
035 54 21 747
bueren83@gmail.com