Spaarne Lenterace 2024

Published On: juni 3rd, 2024By Categorieën: Evenement, Geen categorie, Roeien, Wedstrijdcommissie315 words

Op zaterdag 25 mei hebben 3,5 ploeg van De Eem mee gedaan aan de Spaarne Lenterace met een afstand over 4,5 kilometer. De wedstrijd werd georganiseerd door KR&ZV Het Spaarne in Heemstede. De damesploeg met stuurvrouw Edy in de 4x+, David en Angelique in de 2x, de Cobi-acht en Anne in een combinatie in de 2x. Bij de Cobi-acht was opvallend dat de vaste stuurvrouw Marthe ontbrak omdat zij binnenkort haar eerste kind zal krijgen.

De weersvoorspellingen voor Heemstede waren goed en het zou de hele middag droog zijn. Onderweg naar Heemstede veranderde de regenverwachting en zou het een groot deel van de middag regenen in Heemstede en in Baarn zou het droog blijven. Het opriggeren in de regen was in een groenstrook langs het Spaarne. De vier ploegen van De Eem startten allemaal in hetzelfde blok. Tijdens het water opgaan regende het hard maar gelukkig werd het snel droog. De start van de wedstrijd is op de Ringvaart bij Bennebroek. Het startgebied waar alle boten gingen klaarliggen voor de start lag redelijk in de luwte zodat alle boten zich makkelijk konden klaarmaken voor de start van hun wedstrijd. Na de eerste twee kilometer op de Ringvaart komt een brug met een smalle doorgang, zo smal als de klapbrug bij Eembrugge maar dan veel langer. Alle ploegen zijn hier goed doorheen gekomen. Hierna volgt een bocht van 90 graden waardoor je het Spaarne op gaat. Met een lichte wind mee kon de tweede helft van de wedstrijd naar de finish worden geroeid. Alle ploegen behaalden een goed resultaat maar er werden geen blikken getrokken door de ploegen van De Eem. Met door leden van Het Spaarne zelf gemaakte taart en koffie of bier werd nog nagenoten op het terras. Nadat David de botenwagen veilig had teruggereden konden de boten in Baarn weer worden opgeriggerd. Op een zonnig terras werden door een aantal roeiers nog pizza’s gegeten.