Een heerlijk lange avond zeilen op de Loosdrechtse Plassen

Published On: juli 5th, 2024By Categorieën: Actueel, Evenement, Homepage, Jeugd, Zeilen223 words

Midzomeravond zeilen was wederom een geslaagde avond!

Op vrijdagavond 28 juni 2024 was het weer tijd voor deze inmiddels jaarlijkse traditie: een heerlijk lange avond zeilen op de Loosdrechtse Plassen. Met 29 enthousiaste deelnemers, verdeeld over 7 ploegen, kwamen zowel zeilers met als zonder ervaring samen om te genieten van perfecte zeilomstandigheden. Onder het goede stuurmanschap van ervaren captains begon de avond met optimale zeilcondities.

Bij vertrek werd een reef gezet om comfortabel weg te kunnen komen. Met een windkracht 4, die soms met vlagen tot windkracht 5 aanzwol, en een prachtig schijnende ondergaande zon, waren de zeilcondities ideaal. Sommige boten voerden trots de verenigingsvlag in de top en kozen linea recta koers naar Patat-eiland. Daar werd kort aangelegd voor een snelle consumptie, waarna de boten, met inmiddels windkracht 3, terug zeilden.

Voor zonsondergang werd er in kiellinie gevaren, waarbij sommige ploegen in de verleiding kwamen elkaar te passeren, wat hier en daar leidde tot vriendelijke waterschermutselingen. Terug in de haven werden de picknicktafels aan elkaar geschoven en genoten alle deelnemers van een heerlijke after sail met door enkele leden verzorgde borrelhapjes.

Kortom, het was wederom een geslaagde avond! De perfecte zeilomstandigheden, de gezellige sfeer en het gezamenlijke samenzijn maakten deze midzomeravond zeilen tot een heerlijke ervaring.
Wij zien jullie graag volgend jaar weer terug!

Klik op een foto om de presentatie van alle foto’s in het groot te zien.