Verslag Twentse Winterwedstrijden

Published On: februari 14th, 2018By Categorieën: Homepage, Roeien276 words

Zondag 11 februari hebben Jeroen als stuur, Lisa, Merel, Marte en ik de twaalfde editie van de Twentse Winterwedstrijden gestart in Hengelo. De baan was vier kilometer en er waren zo’n 115 ploegen verdeeld over drie heats. Zaterdag avond hadden we de boten al afgeriggerd en zondag ochtend moesten we al om kwart voor zes opstaan zodat we om zeven uur op de vereniging konden verzamelen. In Hengelo aangekomen hebben we de boten meteen weer opgeriggerd en waren we helemaal klaar voor onze eerste heat: M18 4x+. Toen we de boot in het water legden kwamen we erachter dat de dollen nog niet open waren. Ik moest dus met een voet in de boot staan om de dol open te maken toen ik Lisa hoorde roepen dat er water in de boot kwam; de boot was lek. Dus hebben we de vier weer uit het water gehaald en in een loods hebben Jeroen en Roel de boot gerepareerd. In alle haast zijn we bij het aan elkaar monteren van de vier één ringetje vergeten weg te halen en dat zorgde ervoor dat een kleine gleuf heel veel water de boot in liet. De eerste heat hebben we dus niet gestart, maar we hebben dat nummer uiteindelijk de derde heat ingehaald en we zijn eerste geworden! In de tweede heat zijn er twee tweeën gestart. Lisa en Marte in de Bosruiter en Merel en ik in de Bestevear. Onze twee ging super goed en wij zijn dan ook tweede geworden in ons veld en wij hebben een beker gewonnen voor heel het jeugdklassement van de meiden!

Al met al was het een superleuke en gezellige dag! Cia Veendorp