Terugblik op de Ergometerwedstrijd van 27 januari: BEK 2018

Published On: februari 15th, 2018By Categorieën: Homepage, Roeien331 words

En het was weer een heksenketel in de Recover . Het was nu de 4e keer op rij dat we op de laatste zaterdag van januari een ergometerwedstrijd voor de jeugd hebben georganiseerd. Inmiddels maakt onze “BEK” onderdeel uit van een serie van 3 wedstrijden in het winterseizoen; georganiseerd door De Laak, Michiel de Ruyter en de Eem. Zo ontstaat een mooie traditie om de jeugd ook in de winter een roei uitdaging te bieden, los van winters weer.
Omdat de BEK de laatste is uit deze serie, zijn de overall prijzen ook bij ons uitgereikt. Waarschijnlijk dat het daardoor ook weer drukker was dan in de voorgaande jaren: In 2015 begonnen met 60 deelnemers, het waren er nu 126. De jeugd van de Eem, met 10 deelnemers, had gezelschap van jeugdleden van 15 andere verenigingen. Dus iedereen die er die zaterdag bij was heeft gemerkt dat het weer enorm druk was in de Recover. Een gouden greep om de werkplaats als zitplek in te richten. Dat heeft vast geholpen om de overlast voor de zaterdagroeiers beperkt te houden. Ook leuk om aan de drukte te ontsnappen was de mogelijkheid om een Liteboat uit te proberen: een demonstratie van Innovaren. De ergo-wedstrijd begon met de jongste roeiers van 10 jaar om 10 uur, en eindigde met tweetallen op slides ca. 14:00 uur. Toch een strak tijdschema! De uitslagen zijn terug te vinden op de speciale website voor de wedstrijd: https://www.jeugdergometerwedstrijden.nl De overall prijs over de 3 wedstrijden is gegaan naar Die Leythe, en de dagprijs voor de vereniging met de meeste punten op 27 januari, ging eveneens naar Die Leythe. Ondanks de ervaringen

van voorgaande jaren is het telkens weer een uitdaging om het programma vlot te laten verlopen met zo veel deelnemers. Dat betekent al dagen voor de wedstrijd inzet door vrijwilligers. Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen, met speciaal het technisch team Carla Jong, Jannie Wouters en Marien Mortier, de jeugd voor het inrichten van de Recover, en de extra hulp die achter de bar werd gegeven.