Roeisuccessen BWV de Eem op het Spaarne. Meisjes 18 dubbelvier winnen hun eerste blik!

Published On: mei 30th, 2018By Categorieën: Evenement, Homepage, Roeien373 words

De Spaarne Lente Race wordt ieder jaar gehouden, deze tijdrace is 2 km lang voor de junioren en 4,5 km lang voor volwassenen.

Zeven ploegen hadden zich ingeschreven in diverse leeftijden in zowel scull als oars . Het Spaarne is geen gemakkelijk roeiwater, vooral als je ongestuurd roeit, zoals in een skiff en dubbeltwee. Twee bruggen kom je tegen op het parcours, zo smal dat je er nauwelijks door kan, met direct een haakse bocht naar bakboord, wat erg lastig sturen is. Bijna bij de finish ligt de laatste brug, er geldt daar een inhaalverbod, dus proberen alle boten daar zo snel mogelijk in te halen en is het dringen wie het snelste/gunstigste bruggat kan kiezen.

Stuurlieden zijn heel belangrijk aan boord. Niet alleen door aan te moedigen, maar ook door zo scherp mogelijk en weinig te sturen. Iedere stuurbeweging remt immers de boot. Gelukkig voor de Eem hebben wij zulke ervaren stuurlieden zoals Marthe en Jeroen, Chapeau!

Onze ploegen deden het meer dan geweldig:

  • De meisjes 18 dubbelvier, zij roeiden 2km, en wonnen hun eerste blik! met een ruime voorsprong op de overige boten.
  • De herenskiff eindigde netjes midden in het veld van 26 roeiers.
  • De damesskiff werd 15e van de 22 ploegen op de 4,5km,
  • De beide dubbelvieren meisjes 18 werden respectievelijk 3e en 6e in hun veld over 2km.
  • De herenveteranen acht overtroffen zichzelf – in een gelegenheidsopstelling en dus nauwelijks samen geoefend – werden ze in hele snelle tijd 3e in hun divisie, slechts 47 seconden achter de ploeg, die als eerste eindigde.

De herenacht wist van te voren, dat het lastig zou zijn te winnen van de ploegen die uiteindelijk 1e en 2e werden, maar waren daardoor zeker zeer gemotiveerd om zo’n mooie tijd neer te zetten.

De damesploegen hebben nog niet zoveel wedstrijd ervaring, des te knapper wat ze gepresteerd hebben. Ze worden goed gecoacht dus het belooft

wat voor de toekomst!.

We hebben de dag gezellig samen afgesloten met een etentje op de roei.

Het is geweldig dat steeds meer van onze leden ontdekken hoe leuk het is je te meten met andere roeier(sters) of andere verenigingen. Het werkt heel stimulerend, het geeft een doel. Goede instructie en coaching helpen daarbij om te groeien, en steeds beter te presteren.

Cobi van den Berg