Meiweek 2018

Published On: mei 18th, 2018By Categorieën: Homepage, Jeugd, Zeilen369 words

Afgelopen meivakantie hebben wij met een deel van de jeugd een zeilzwerftocht door Friesland gemaakt. Dit is de eerste keer in een aantal jaar dat deze tocht weer werd georganiseerd. Wij, het jeugdbestuur, (Jeroen Maas, Cia Veendorp, Lisa Tolner en Thijmen de Jong) zijn al in december begonnen met het organiseren van deze tocht en hebben er heel veel plezier in gehad!

Op maandag 23 april zijn we ’s ochtends vroeg naar Heeg vertrokken om de gehuurde valken (zeilboten) op te halen. Om twaalf uur gingen we het water op en hebben we de rest van de dag over het Slotermeer gezeild. ’s Avonds overnachtten we in Sloten in de boten, jawel in de boten. Erg knus dus, met zijn vieren in een valk slapen. De volgende dag moesten we weer vroeg op om op tijd het water op te gaan. Op dinsdag was de bestemming Oudega. Dat betekende dat we twee vrij ruige meren moesten oversteken. Zeker omdat het de hele week vrij hard waaide (windkracht 4-5) was het zeker een uitdagende tocht. De derde dag was een ander verhaal. De wind was nog verder opgestoken tot een stevige bries van windkracht 7, met windvlagen met windkracht 8. Toch iets te hard. Eén boot met waaghalzen was toch het water opgegaan nadat de wind een beetje was gaan liggen, maar de rest van de jeugd bleef de dag in Oudega. Op de vierde en laatste dag moesten we weer terug naar Heeg om de boten in te leveren. Zoals de andere dagen was de wind nog steeds hard. Hoewel het minder hard woei dan de dag ervoor, had de wind alsnog een kracht van 6. Ook de laatste dag moesten we nog flink intensief zeilen!
Uiteindelijk zijn we gelukkig allemaal zonder kleerscheuren thuis teruggekeerd en wij vinden de zwerftocht zeer geslaagd! Wij willen ook graag Leonie Mijnlieff nog bedanken dat zij is meegegaan op deze tocht. Zij heeft op het allerlaatste moment ons een mail gestuurd dat zij mee kon gaan en mede daardoor ging de meiweek toch nog door. Als laatste willen we Jaap Akkermans nog een keer heel erg bedanken. De zeilcommissaris heeft ons geholpen en begeleid met het organiseren van deze tocht en is ook nog meegegaan.
Bedankt!