Coastal roeien in een ‘Yole de Mer’

Published On: juli 13th, 2018By Categorieën: Homepage, Toerroeien512 words

Laatste nieuws: er kunnen nu maximaal 16 roeiers mee, in plaats van 12. Schrijf je nu in!

Zondagmiddag 2 september staat er opnieuw een toertocht in de planning. Dit keer met als start de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL) in Loosdrecht, waar geroeid zal worden in twee van hun ‘Yole de Mers’. Een unieke ervaring om eens in deze stoere boten te kunnen roeien.

De Yole de Mer is een zogenaamde ‘coastal’ roeiboot, oorspronkelijk uit Frankrijk. Deze boot is onzinkbaar, zelflozend en uitstekend geschikt voor grote plassen. Een Yole is een scullboot, wordt met vier personen geroeid en heeft een stuurman.

Om 13.00 uur zal vanaf BWV de Eem in Baarn richting Loosdrecht worden vertrokken, waar de ploegen om 13.30 uur worden verwacht. Hier liggen twee boten klaar, die door twee leden van de KWVL gestuurd zullen worden. Er kunnen acht mensen roeien en nog eens acht mensen gaan mee in een volgboot, zodat we regelmatig tijdens de tocht kunnen wisselen. Afhankelijk van het weer wordt er gekozen voor een tocht over de plassen, de Drecht en/of de stille plas. Een andere mogelijkheid is om via de plassen en een zelfbedieningssluisje naar de Vecht te gaan en vervolgens via een ander sluisje weer terug naar de plas.

Na een borrel op het terras bestaat de mogelijkheid (voor eigen rekening) een hapje te eten op deze mooie locatie.

Details van de tocht

TochtCoastal roeien in Yole de Mer
Datum2 september 2018
Organiserende verenigingBWV de Eem
Waar   KWVL , Loosdrechtse plassen en Vecht
Aantal kilometersca. 25-30 km
BoottypeYole de Mer
Vereiste bevoegdhedenC1 2e niveau en St.2
Aantal deelnemersminimaal 8;  maximaal 16
Kosten€ 3,00 voor cadeau’s en benzinegeld (bij 16 personen)
Maaltijdenborrel en diner voor eigen rekening
Toerbriefing31augustus 2018 per mail
Contactpersoon Jennifer Smit en Annemarie van der Molen
Email toercommissietoercommissie@bwvdeeem.nl
Sluiting inschrijving28 augustus 2018

Hoe meld ik mij aan?
Inschrijven voor deze tocht gaat heel eenvoudig via de website van BWV De Eem.
Klik op de volgende link  https://eem-site.e-captain.nl/activiteiten om je in te schrijven.

Je komt eerst op de pagina waar je kan inloggen op het besloten deel van de site, dat alleen toegankelijk is voor leden. Als je bent ingelogd, zie je de toertocht staan. Klik op de naam ‘Coastal roeien in een Yole de Mer’ en lees de details van de tocht door te klikken op het icoontje rechts.
Op deze pagina kun je je aanmelden door te klikken op de knop ‘INSCHRIJVEN’ (is wit kruisje in blauwe cirkel rechts). Beantwoord de vragen die je krijgt en volg de aanwijzingen op het scherm om de aanmelding af te maken.
Omdat dit voor jou wellicht de eerste keer is dat je er gebruik van maakt, bieden we je ondersteuning op de website, onder ‘Hulp nodig bij het aanmelden bij een activiteit’. Klik op ‘deze handleiding’, waarin stap voor stap en met afbeeldingen wordt uitgelegd hoe je je aanmeldt voor de tocht. Mocht het desondanks toch niet lukken je aan te melden, neem dan contact op met de Toercommissie toercommissie@bwvdeeem.nl of met Hans Schotborgh schotborgh.deweerd@planet.nl