Uitslagen clubkampioenschappen

Published On: september 18th, 2018By Categorieën: Homepage, Roeien, Wedstrijdcommissie363 words

Zondag 9 september hebben we weer de jaarlijkse clubkampioenschappen meegemaakt. ’s Ochtends om 11:00 uur werd er gestart door de jeugd met de eerste heat van 500m in de skiff. Ook enkele jeugdleden die dit voorjaar zijn begonnen met roeien deden mee aan hun eerste echte roeiwedstrijd. Na een pannenkoeken-lunch volgde de tweede heat voor de jeugd.
De volwassen roeiers roeiden na de middag in verschillende boottypen hun afstand van 4,5 km. Voor de twee snelste wedstrijdroeiers van de jeugd nog een uitdaging, omdat zij direct na hun tweede heat van 500m, moesten overstappen van skiff in de 2-, om op te roeien naar de start van de 4,5 km.

De skiff-uitslagen van de jeugd zijn in de volgende tabel weergegeven (ingedeeld per leeftijdscategorie).

De 4,5 km wedstrijd was door het ruwe water, zeker voor de kleinere nummers, niet makkelijk. Toch heeft iedereen heelhuids de finish gehaald. Na correctie voor de boottypen is er een overall uitslag vastgesteld (zie de tabel voor de details). Uiteindelijk bleef de 2x met Eric vd Meent en Henk vd Bunt de wedstrijdjeugd (Bas en David) net voor en behaalde dus de eindoverwinning.

Bij de clubkampioenschappen is de strijd om de Eembeker sinds vorig jaar een vast onderdeel geworden. Dit is het zeilonderdeel van onze kampioenschappen. Er werd fanatiek gestreden in pico’s. In drie heats zeilden 15 ervaren en minder-ervaren leden over het uitgezette traject. In de finale streden vier finalisten, waarbij ook de winnaar van vorig jaar, om de eindzege. In deze spannende strijd bleek uiteindelijk Erik Christiansson de snelste. Hij is met de beker op de foto gezet. Binnenkort in onze prijzenkast te bewonderen.

Primeur voor dit jaar was de Bitterballen trofee. Een roeiwedstrijd in wherry’s die op elk mogelijke manier mochten worden voortbewogen over 200m, mits er maar een gewicht op de stuurbank plaatsnam van 95 kg. Vele combinaties gingen het water op, vaak werd voor revanche gestreden, maar er was maar één combi de snelste… weer Eric en Henk. Maar die hadden de 4,5 km natuurlijk als voorbereiding achter de rug. Voor de eerste maal werd de wisseltrofee met inhoud door de voorzitter aan het winnende team overhandigd. Start voor de borrel met bitterballen.

Hieronder de uitslag van de 4,5 km.