BEK 2019: wederom een groot succes!

Published On: februari 11th, 2019By Categorieën: Evenement, Homepage, Jeugd348 words

Op 26 januari vonden, alweer voor de vijfde keer, de Baarnse Ergometerkampioenschappen op onze vereniging, een jubileum dus! En wat was de dag ook deze keer weer geslaagd!
De jeugd ergometerwedstrijden is een concept dat in 2015 door Marien Mortier in leven is geroepen. Het winterseizoen werd op deze manier nieuw leven ingeblazen. Met de jaren hebben twee andere verenigingen zich hierbij aangesloten: de Laak in Den Haag en Michiel de Ruyter in Uithoorn. Er is zo een heuse driekamp met een overall-prijs voor de winnende vereniging ontstaan.
Dit jaar hebben uiteindelijk 86 deelnemers van 10 tot 18 jaar meegedaan met de laatste van de drie wedstrijden: de BEK. De meisjes en jongens van 10 tot 14 jaar moesten zo snel mogelijk 250 meter afleggen en de meisjes en jongens in de categorie 16 en 18 jaar twee keer zo veel: 500 meter. Aan het einde kon er ook nog worden getweed op de slides. Voor de meesten van buiten onze vereniging was dit de eerste of een van de eerste ervaringen op slides. Het wordt echter gewaardeerd, omdat je op slides meer een teamgevoel en ook echt een bootgevoel krijgt.
De sfeer was ook dit jaar erg goed. Achter de blauwe banken stonden vele supporters enthousiasten aan te moedigen. De recover was de hele dag gevuld, maar in ons mooie gebouw voelde het nooit te krap aan. Na en voor de wedstrijd konden de roeiers in- en uitroeien in onze ergometerruimte, waar nog de laatste tips voor een goede techniek en harde haal werden gegeven. De sfeer is ook nog een beetje te proeven in een filmpje van RTV Baarn. Wij, Marte en Cia, lichten hier het concept van de ergometerwedstrijden toe en vertellen over onze ervaring: https://www.youtube.com/watch?v=AVWqgZfsxuk.

Als vereniging heeft de Eem het super goed gedaan. Wij hebben over de drie wedstrijden 2 bekers en 4 gouden, 2 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen. Ook was dit voor een aantal jeugdleden de eerste ervaring met een roeiwedstrijd. Onze jeugdleden hebben het dus geweldig gedaan!
Helaas was dit onze laatste kans om mee te doen, maar wellicht moedigen wij volgend jaar onze nieuwe jeugdleden aan!