Vacature nieuwe-ledenbegeleider juni 2019

Published On: juni 16th, 2019By Categorieën: Bestuur, Communicatiecommissie, Homepage351 words

Over BWV De Eem
BWV De Eem streeft ernaar om een bekende, stabiele en actieve vereniging te zijn, voor en door vrijwilligers. Roeien en zeilen, het kan allebei, en ook nog eens op elk niveau: sportief, ambitieus of recreatief. Samen bewegen en lekker op het water zijn is ons motto. Doordat we volledig vertrouwen op de inzet van onze vrijwilligers, houden we de vereniging samen betaalbaar en gezellig.

What’s in it for you?
Als nieuwe-ledenbegeleider leer je veel mensen kennen binnen onze vereniging, en dan zeker niet alleen nieuwe leden. Doordat de nieuwe leden zich vanaf dag 1 welkom voelen en goede begeleiding krijgen in de beginfase van hun lidmaatschap, willen ze graag lid blijven van de vereniging. Daarmee draag je bij aan de stabiliteit van de vereniging.

Waarom is het leuk?
Als begeleider van nieuwe leden zorg je ervoor dat nieuwe leden zich snel thuis voelen, niet alleen in de boot maar ook in de sociale omgeving.

Wat zoeken we?
Instructie aan nieuwe leden is erop gericht om iemand zo snel mogelijk zelfstandig te laten roeien, zeilen of sturen. Nieuwe leden maken kennis met alle aspecten van de watersport en kiezen zelf waar ze voor gaan: van wedstrijd tot recreatie en alles wat daar tussen zit.
De nieuwe-ledenbegeleider is de contactpersoon voor het nieuwe lid vanaf het begin van het lidmaatschap en zorgt ervoor dat niet alleen de instructie maar ook de sociale introductie in onze vereniging goed verloopt. Je onderzoekt samen met de nieuwe leden waar hun ambities liggen, hoe ze kunnen bijdragen als vrijwilliger en wat ze verwachten van hun lidmaatschap. Je zoekt de nieuwe leden af en toe op en geeft ze tips en advies. Als dat nodig is betrek je daarbij andere mensen, bv de instructeurs.
Tijdsbesteding: circa 2 uur per week (in het zomerseizoen)

Wie zoeken we?
Je bent een enthousiast lid van onze vereniging en vindt het leuk om met verschillende mensen om te gaan. Je kan goed luisteren en hebt respect voor ieders eigen keuzes.

Contact
Als dit iets voor jou is, neem dan contact op met Bert Kranendonk, tel.0654275416 of voorzitter@bwvdeeem.nl