Catamaran zeilen: de Ultieme ‘zeil-junkie’ ervaring!

Published On: juni 27th, 2019By Categorieën: Evenement, Homepage, Zeilen474 words

Wie had van tevoren kunnen bedenken dat je midden op het meer als bij een bushalte kon instappen op een catamaran. Daar sta je dan te wachten in het water dat net boven je knieën komt. In het zonnetje, uitkijkend naar de drie Topcats die met hun rood/witte zeilen over het meer schieten. Het duurt niet lang voordat een catamaran recht op jou afkoerst en binnen enkele minuten op hoge snelheid vlak voor je in de wind draait, om van bemanning te wisselen. Wat een geweldige dag en ervaring.
Op zondagochtend 23 juni jl. arriveerden wij om 10.00 uur bij Windy Waters (Varelseweg 211 te Hulshorst). Een prachtige locatie waar we onder een grote tent op het strand koffie dronken en ongeduldig wachtten op onze eerste instructie. Nadat ook de broer en schoonzus van Jack, Ron en Nelleke, vanaf Biddinghuizen met hun eigen catamaran op het strand afmeerden zijn we in kleine groepjes met een instructeur het water op gegaan. Na twee keer 45 minuten had iedereen de belangrijkste instructies gehad en konden we na de lunch gaan knallen. De wind was inmiddels toegenomen waardoor de omstandigheden fantastisch waren om sportief te gaan zeilen. Er werd besloten om de bemanning terug te brengen naar twee personen per catamaran zodat we de ultieme beleving konden ervaren. Hiervoor werd een ‘soort bushalte’ gecreëerd, door midden op het ondiepe meer de overtollige ‘ballast’ te droppen.
Een zwanen-echtpaar met jongen werd regelmatig gepasseerd door de joelende BWV’ers, die op één drijver genoten van het catamaranzeilen alsof het een kermisattractie was. De geslaagde middag eindigde bij de BBQ-boot van Windy Waters met heerlijke loungemuziek en een afsluitende borrel.

We hebben Willem Kieboom bedankt voor de enorme gastvrijheid. Willem beloofde ons nog de video te sturen die hij vanuit zijn motorboot met zijn GoPro had gemaakt. Daar wachten we met spanning op maar voor nu; heel veel foto’s aangevuld met enkele whatsapp-reacties van de deelnemers.

Luuk van Twillert:
“Ik vond het super leuk”

Martine Kamstra:
“Ik vond de snelheid en het spel met de wind om die CAT op een drijver te krijgen echt kicken! Echt een super dag Thanx”

Marian Voskuilen:
“Wat een heerlijke dag! Ik vond de instructeurs ook heel fijn en ik heb nog nooit zo gezellig bij een bushalte gewacht”

Bert Kranendonk:
“Bootje kom zo….  Ik gun alle roeiers zo’n fantastische ervaring”

Theo Weijers:
“Catamaran zeilen is de ultieme zeil-junkie ervaring. Met een beetje wind heb je al een intense beleving. Als je er van af stapt om te wisselen wil je gelijk nog een keer. Je kun dit gevoel maar moeilijk onderdrukken… Dit gecombineerd met de karakteristieken van het Veluwemeer en een gezellige uitbater op het strand om te ontspannen onder het genot van een BBQ en versnapering maken dit uitje een ultieme beleving.  Zeilen met Passie; zeker voor herhaling vatbaar!”

IMG_8858.mov