Omslaan voor het vlot 3 september 2019

Published On: augustus 20th, 2019By Categorieën: Homepage, Roeien357 words

Help elkaar de boot in!
Omslaan voor het vlot

Ook dit jaar is er zomers spektakel voor het vlot. Op dinsdagavond 3 september krijg je de gelegenheid om met een singleboot om te slaan en er weer in te (leren) klimmen en ook, hoe je iemand kan helpen er weer in te klimmen. We starten om 18:30 uur. Wie later komt, mag aansluiten.

Het is bedoeld voor alle leden, dus ook voor beginners.

• De nadruk zal niet alleen liggen op de waterpret (omslaan in zomerse omstandigheden leidt natuurlijk altijd tot hilarische taferelen) maar zeker ook op het elkaar helpen weer in de boot te klimmen. Het is dus ook een sociaal gebeuren. Bovendien willen we je laten ontdekken in hoeverre je in staat bent zelf in een boot te klimmen en op welke wijze je gebruik kan maken van de hulp van de ander die jou de boot in helpt en hoe jij een omgeslagen roeier de boot in kan helpen. Daar zijn technieken voor, die je met en van elkaar kunt leren. (Bedenk, de meerderheid van de roeiers kan niet zelf in een boot klimmen na omgeslagen te zijn. Het is om redenen van veiligheid van belang dat wij technieken leren om anderen in de boot te helpen)
• Neem geschikte kleding en natuurlijk reservekleding mee, want je weet zeker dat je nat wordt. Een oud t-shirt is handig, omdat je daarmee voorkomt dat je (lichte) schaafplekjes krijgt bij het inklimmen. Verder gewoon een korte broek en een trui voor op de kant.
• Je hoeft je er niet voor op te geven.
• Om de waterpret passend af te sluiten stellen we ons voor dat we nog wat nazomeren na afloop op het terras. Het zou leuk zijn als er een hapje bij zou zijn. Daarom verzoeken we of je – als je daartoe in de gelegenheid bent – iets eenvoudigs mee te nemen. Dat kan van alles zijn: borrelnoten, knakworsten, olijven, chips, quiches, saucissons secs of wat dan ook. Kijk maar.

Meer informatie via 035 54 21 747 of keesvanbueren@online.nl

Je kunt als je wilt nog even kijken naar een instructiefilmpje, maar het hoeft niet.
https://www.youtube.com/watch?v=nhtv53MOrqA