Handjes gezocht voor de zeilsteiger!

Published On: oktober 10th, 2019By Categorieën: Evenement, Homepage, Zeilen358 words

Op zaterdag 9 november is er takeldag voor de zeilboten. Maar zonder zeilsteiger kunnen we onze botenkraan niet gebruiken. Dan moeten we een mobiele kraan gaan huren. Omdat ‘Brussel’ bedacht heeft dat een kraan met EU-sticker het niet mag doen als hij schuin op een jollenveld staat, hebben we een extra dure kraan nodig. Een exemplaar met vier stelpoten, waarmee de kraan op de vrijdag voor de takeldag recht wordt gezet. Dat betekent dat de botenwagens van de roeiers op de vrijdag en zaterdag op de parkeerplaatsen voor het clubhuis moeten worden geparkeerd. En last-but-not-least: Sinterklaas wordt dan in 2019 niet ingehaald door een zeilboot van de BWV De Eem. Op de vraag van Sinterklaas “Waarom?” moeten we antwoorden: “Alle boten moeten er in één keer uit. We hebben het geld niet om twee keer zo’n dure kraan te huren.”

Willen we geen baas meer zijn van onze eigen kraan? Natuurlijk wel. Dus de zeilsteiger moet vóór 7 november weer perfect in orde zijn. Daarvoor hebben we handjes nodig. Marien Mortier heeft al een eerste aanzet voor de renovatie gegeven. Twee langsbalken zijn weer gerepareerd. Kijk op de plek naast onze loods. Maar er moet meer gebeuren:

  • De andere langsbalken moeten ook worden verwijderd, ontdaan van ijzer en houtrot, en vervolgens weer opgevuld met ‘namaakhout’
  • De loopplanken – die nu op een hoopje liggen – moeten weer in orde gemaakt worden.
  • En dan moet alles weer teruggemonteerd worden voor de DEADLINE van 7 november.

Wil je meehelpen? Geef dan je naam en mobiele nummer door. En momenten waarop je mee zou kunnen helpen. Via een Whatsapp-groep roepen we dan steeds hulpkrachten op als Marien met de steiger aan de slag gaat. Ook niet-zeilers zijn welkom bij de hulptroepen. (Klusjes doen bij zeilers is altijd gezellig.) Je hoeft niet bang te zijn dat je naam voor eeuwig op lijstjes blijft staan met ‘handjes’. Op de website kun je niet zien wie zich hebben aangemeld. En het handjesbestand wordt door de zeilcommissie vernietigd als de steiger weer OK is.

Aanmelden: ga naar https://eem-site.e-captain.nl/activiteiten/383/handjes-gezocht-voor-de-zeilsteiger (inloggen vereist). Een mail sturen met je naam en mobiele nummer mag ook: actieszeilen@bwvdeeem.nl