Er wordt weer gezeild!

Published On: mei 8th, 2020By Categorieën: Homepage, Zeilen270 words

Ook de zeilers onder de jeugd zijn weer op het water te vinden. Door de 1,5 meterregel wel op een voor ons ongebruikelijke manier. We zeilen namelijk alleen in eenpersoonsboten; in onze minder stabiele zwaardboten (Pico’s) en in twee kielboten: de Calimero en de Wilde Makou. De laatste zonder fok. Onze Eem is natuurlijk geen ideaal water voor zwaardbootjes die kunnen omslaan. We zijn dus extra strikt in het handhaven van de bevoegdheden. Van de 22 jeugdleden (roeien plus zeilen) mogen er vijf zelfstandig met de genoemde boten het water op. In een enkel geval omdat ze bij een zeilschool de vereiste CWO-bevoegdheid hebben gehaald. Als jij ook elders dit examen hebt gehaald, meldt het dan. Dan mag jij wellicht ook zelfstandig het water op!

We gaan ook weer zeilinstructie geven. Bijvoorbeeld door vanaf ons ‘zeilsteigereiland’ opdrachten te geven. Die voer je dan uit en je krijgt terugkoppeling. Of je krijgt opdrachten en feedback vanaf een meevarende coachboot. Via de site kun je je opgeven. Tot slot gaan we ook begeleid zeilen organiseren voor leden die wel eens willen uitproberen of zeilen leuk is. Voor mensen zonder ervaring kan dat alleen als het weer meezit en er een coachboot beschikbaar is.

Tenslotte gaat een van onze Randmeren komend weekend naar de Raboes jachthaven. Die boot mag alleen gebruikt worden door personen die tot hetzelfde gezin behoren. Want die hoeven zich niet aan die 1,5 meter te houden. Ook in dat geval moeten de juiste bevoegdheden aan boord zijn (CWO-diploma of dispensatie). Voor de Raboes jachthaven heb je een toegangskaart nodig. Neem contact op met de zeilcommissie als dit gezinszeilen je iets lijkt.