Bootje overgevaren voor ’gezinszeilen’

Published On: mei 12th, 2020By Categorieën: Homepage, Zeilen232 words

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Eindelijk het water op!
Nadat Max en ik vorige week de Buizerd hadden voorzien van een prachtige donkerblauwe antifouling werd onze randmeer in de ochtend door Max en Theo vakkundig de Eem ingetakeld. Daar lag hij dan te dobberen met een nieuw rood windvaantje in top. Mijn zoon en ik zochten de laatste spullen bij elkaar, installeerden de buitenboordmotor en trokken de motor aan. Eén keer trekken en in één keer lopen, geweldig!

De prachtige route over de Eem naar de haven ’t Raboes lachte ons tegemoet. Deze tocht van een klein uurtje gebruikten we om de kuip en de kastjes en het dek te schrobben. Ongelofelijk hoe veel vogelpoep zich aanzet onder een dekzeil! Aangekomen bij de monding van de Eem besloten we de zeilen te hijsen om zo de Buizerd nog even een paar rakjes zeilend te testen. Wij hadden daarmee gelijk de eer om het gezinszeilen te openen. Het viel ons op hoe druk het was. Het is wel duidelijke dat iedere inwoner van dit waterlandje met de beschikking over een boot nu liever het ruime sop kiest dan een dagje “corona”shoppen op 1,5 meter of thuis in quarantaine leven.

Wat hebben wij toch een prachtige buitensport!
We hebben de Buizerd in de haven afgemeerd voor jullie gebruik. Veel plezier met gezinszeilen!

Voor meer info over gezinszeilen mail naar: gezinszeilen@bwvdeeem.nl