Clubkampioenschappen roeien 2020

Published On: september 14th, 2020By Categorieën: Evenement, Homepage, Roeien, Wedstrijdcommissie267 words

Kort verslag: 37 deelnemers bij de senioren en 10 deelnemers bij de junioren hebben dit jaar gestreden voor de eervolle titel clubkampioen 2020 roeien BWV de Eem.
Dit jaar hebben we gekozen voor een vroege start, 8.00 uur. Voor de deelnemers was het vroeg, echter ze werden ontvangen met een vers bakje koffie of thee. Bij de lange afstand was er een licht windje mee en kwam het aan op de stuurmanskunsten van de ploeg. Immers een binnenbocht heeft nog altijd minder meters dan een buitenbocht.
De startprocedure ging onder leiding van Bert en Paul (vader van jeugdleden), vanaf de Snor werden de ploegen achter elkaar in linie met een vliegende start weggestuurd. Bij de finish stond Arthur klaar om de deelnemers op gepaste wijze te laten horen dat ze de lijn waren gepasseerd.
Na de laatste finish van de eerste afstand werd direct begonnen met het 2e blok, ca 250 m.
Ook hier was de finish voor de vereniging. Voor de deelnemers was niet de afstand pittig, maar wel de stevige tegenwind.
Om 9 uur kwamen de boten weer aan.
Onder het genot van de alternatieve bitterballen; slagroomsoesjes (ca. 200 stuks) en koffie en thee werden om 9.45 de prijzen uitgereikt.

Dit jaar 2 winnaars, bij de dames: Kitty en Ilonka in de Bestevaer en bij de heren: Maarten en Marius in de 2-.
Bij de jeugd was de deelname minder groot. Het was goed te zien dat vijf nieuwe jonge leden de smaak te pakken hebben gekregen in skiff en dubbelvier.
Bij de ervaren jeugd ging Ruben er met de eindoverwinning vandoor.
Bij de debutanten-jeugd ging de overwinning naar Fenia, Flo, Florien en Femke.