Roeibak

Published On: september 14th, 2020By Categorieën: Homepage, Roeien148 words

Lang verwacht en nu gekomen: de nieuwe roeibak.
De al maanden geleden aangekondigde nieuwe roeibak is woensdag 9 september geleverd en op zijn plaats gelegd in het verlengde van het bestaande roeivlot.
Iedereen was het erover eens, dat de oude roeibak zijn tijd heeft gehad. Toch waren er eerst veel vragen te beantwoorden. Uiteindelijk is gekozen voor een roeibak van Inter Boat Marinas, het bedrijf dat de roeivlotten voor de nieuwe roeibaan, de Willem Alexanderbaan bij Rotterdam, heeft geleverd.
De nieuwe roeibak heeft twee roeiplaatsen en is geschikt voor zowel scullen als boordroeien.
Een groot voordeel bij deze nieuwe roeibak: als de bak niet gebruikt wordt en de deksels op de roeiplaatsen liggen, is de oppervlakte van de bak volkomen vlak en beloopbaar en vormt zo een verlenging van zes meter van het bestaande roeivlot.
Hoe de bak op zijn plaats gelegd is, is te zien in dit fotoverslag.