Head of the River 2022, de opening van het wedstrijdroeiseizoen

Published On: maart 21st, 2022By Categorieën: Evenement, Homepage, Roeien359 words
Foto: de F-ploeg voor de start

Na vijf jaar kon de Head pas weer plaatsvinden; de eerdere Heads werden niet gehouden vanwege strenge vorst, te harde wind en Corona. Op zaterdag 19 en zondag 20 maart namen totaal 500 ploegen met 4000 roeiers deel aan dit roeifestijn. Een Amstel vol boten, een geweldig schouwspel, topploegen uit heel het land namen deel en ook veel Duitse ploegen.

Iedereen was erg blij dat we eindelijk weer op een Head konden starten. Twee Eem ploegen – één in D-divisie (50 jaar gemiddeld) en één in F-divisie (gemiddeld 60 jaar) startten op zaterdag, de F-ploeg om 14:00 uur, de D-ploeg om 16:00 uur.

De voorbereidingen waren niet optimaal, gezamenlijk trainen op de ergometer kon niet, wel werd er individueel op de ergometer getraind, er werd gefietst en hardgelopen om de conditie op peil te krijgen. De ploegen hadden maar weinig in huidige opstelling in de boot kunnen oefenen. Covid van één van de slagroeiers, was bijna fataal voor de start van de F-ploeg. Ondanks dit alles, was het een prima optreden en een leuke wedstrijd. Hoewel de zon scheen waren de omstandigheden zwaar voor de roeiers, acht km lang een harde wind tegen.

Op de fiets (ook met tegenwind) kon ik ze nauwelijks bijhouden en twee keer op en neer Ouderkerk-Amsterdam (32 km) was me te veel. Ik heb nog wel gezien dat in de tweede sessie, de D-ploeg, vijf ploegen inhaalde en dat gaf een reuze kick! Twee roeiers deden voor het eerst mee, ze vonden het een onvergetelijke ervaring.

Deze ploegen van samen ruim 20 man vormt een geweldig team, ze kunnen trots zijn op het plezier dat ze samen ervaren op de trainingen. Op dit competitie niveau is het ook belangrijk dat het gezellig is, maar het kan altijd beter, de lat moet hoger, zeker als we beter willen presteren.

Als afsluiting zorgde één van de mannen, zoals gewoonlijk, dat er na afloop een Indisch buffet klaarstond. Er waren bloemen voor Marthe, die weer bewees (al sinds 2005?) dat ze een prima stuurvrouw is. En ik kreeg daarnaast ook nog een buitensporig cadeau…
Dank mannen, het was een gouden dag!

 

Foto: Merijn Soeters, de D-ploeg 

Foto Lars Veling, de F-ploeg