In Memoriam Huib Reinhold

Published On: mei 11th, 2022By Categorieën: Bestuur, Homepage189 words

Op 27 april jl. is ons lid Huibert Sowden Reinhold op 93 jarige leeftijd overleden. Huib maakte deel uit van de groep zeer oude veteranen die binnen de vereniging sinds 1995 ook wel bekend zijn als de “OLA” (Oude Lullen Acht).
Huib heeft in 1943 leren roeien bij “het Spaarne” in Heemstede. Daarna heeft hij bij “de Maas” in Rotterdam geroeid. Huib was in 1967 de eerste promovendus aan de Medische Faculteit van het Erasmus MC waar hij later tot hoogleraar benoemd is. In 1991 ging hij met emeritaat. Kort daarna werd hij lid van “de Eem”, waar hij snel opgenomen werd in de veteranen-groep die sinds 1976 op de zaterdagmorgen roeide. Hij was het een na oudste lid van onze vereniging.
Wij zullen hem blijven herinneren als een vriendelijke man met een veelheid van verhalen over de tijd waarin hij in de USA werkte en die na het roeien, met toestemming van het bestuur, met een munt van 1€ in de hand voor 12:00 uur een “Hertog Jan” bij onze bar ging halen. Hij heeft tot aan het uitbreken van de Corona pandemie nog regelmatig in de boot gezeten.
We hebben een trouwe en gepassioneerde roeier verloren.