Zeer geslaagde Zeiltocht Uitwellingerga

Published On: mei 24th, 2022By Categorieën: Homepage, Zeilen180 words

Zaterdag 21 mei 2022 was het dan weer zover. De jaarlijks zeiltocht in Friesland beloofde een spannende tocht te worden. Windvoorspelling westenwind 4 tot 6 Bft.
We vertrokken om 9.30 uur met vier poly-Valken (waarvan twee met buitenboordmotor voor eventuele sleepjes) richting Akkrum. Met een overwegend ruime windse koers kon op het Sneekermeer met enorme snelheid worden gevaren. Bij de eerste brug aan lagerwal werd gezamenlijk besloten Akkrum te laten voor wat was en een nieuwe koers richt Rufus aan het Water te kiezen. Daar aangekomen konden we even relaxen en wat drinken en snacken. Het laatste deel van de reis was weer een aan de windse koers. Dus met zijn allen hangen aan loefzijde. Bekaf streken we rond 17.00 uur onze zeilen in de haven van de Watervriend. Met een voldaan gevoel; want geen ongelukken en veel ervaring rijker!
Na wederom wat innerlijke verzorging voor degen die nog trek hadden gekregen kon iedereen met een tevreden en een prettig afgemat gevoel huiswaarts keren. Wat een dag!

Bekijk hier alle leuke foto’s van ons Friese avontuur en vooral ook het leuke filmpje van onze jeugdboot!