27e Doortocht van Gent

Published On: juni 28th, 2022By Categorieën: Evenement, Homepage, Toerroeien170 words

 

De Eem was vertegenwoordigd door drie wherry’s. Twaalf in oranje geklede leden roeiden door het historische centrum van Gent. We waren niet de enige Nederlanders. Het Spaarne, Willem III en Hemus waren ook van de partij. We hoorden ook Duits en Frans spreken, het was dus een internationale gelegenheid.
Goed georganiseerd door de Gentse Roei- en Sportvereniging. Zij noemen het zelf ‘de mooiste stadsroeitocht benoorden de Alpen’. Als je eerst de stad ’s avond, met verlichting, hebt gezien en je roeit er de volgende dag doorheen, kun je dit wel beamen. 
Voor onervaren toerroeiers een nieuw proces; twee keer door een sluis, aanleggen aan een terras dat ruim een meter boven je boot is. Even klimmen dus. Sturen tussen supboarden, kano’s, rondvaartboten en andere roeiers. Laden van de botenwagen, sjouwen met een wherry. We hebben het allemaal gedaan en tussendoor genoten van de stad en alles wat zij te bieden heeft.

 

Een heel leuk, heel gezellig weekendje uit en ook een mooi stukje roeien.
Kortom… fantastisch.