Wijziging BootReserveringsSysteem (BRS)

Published On: september 22nd, 2022By Categorieën: Homepage, Roeien259 words

Met ingang van komend weekend voeren we twee wijzigingen door in het BRS:

1. Reserveringen niet meer bevestigen
Als je een boot reserveert wordt de reservering voortaan altijd automatisch bevestigd. Het is dus niet meer nodig om je reservering op de computers in de hal te bevestigen, voor je gaat roeien.
Deze wijziging betekent dat het des te belangrijker is om de reservering van je boot te annuleren als je toch niet gaat roeien! Dit geldt in het bijzonder ook voor instructiemomenten die voor meerdere weken achter elkaar zijn ingeboekt.

Een nadeel van deze wijziging is dat de reservering in het systeem blijft staan als een ploeg toch niet gaat roeien en vergeet te annuleren. Daarom een nieuwe spelregel: Een andere ploeg mag een gereserveerde boot meenemen als deze 5 minuten na aanvang van een reservering nog ‘eenzaam’ in de loods ligt. Voeg dan wel een reservering na de oorspronkelijke reservering in voor de tijd dat je langer denkt weg te blijven. 
LET OP: De wijziging geldt niet voor reserveringen die je voor 24 september hebt ingevoerd! Deze moet je nog wel bevestigen en vervallen als je dat niet doet.

2. Geen vaste tijdstippen meer op zondagen
De speciale boekingsregels om vlot en vloot in het weekend optimaal te gebruiken gelden vanaf komend weekend alleen nog op de drukke zaterdagmorgen. Op zondagen kunnen alle boten weer op een moment naar keuze geboekt worden, waarbij aansluitend boeken natuurlijk wel de voorkeur heeft.

Deze laatste aanpassing is een proef. Als het op zondagen te druk wordt op het vlot, draaien we deze aanpassing weer terug.