Schoolroeien, HBL op bezoek

Published On: oktober 16th, 2022By Categorieën: Evenement, Homepage, Roeien191 words

Het Baarnsch Lyceum is zeven keer bij ons bezoek geweest. Zo’n 100 kinderen hebben kunnen snuffelen aan het roeien. Voor zo’n onderneming zijn enorm veel vrijwilligers nodig en zonder de inzet van 29 leden was dit gesnuffel nooit gelukt!

In C4-en, C3-en, wherry’s en zelfs 1x de Frans Scholtze gingen ze het water op. De meeste vonden het heel leuk en diezelfde reactie kreeg ik ook van meerdere leden. Ook zij hebben er van kunnen genieten. Zo prachtig om te zien welke talenten erbij zijn, hoe vlot het soms lukt om heel aardig te roeien. Hier en daar vraagt het wat meer inzet, creativiteit, humor om een uur door te komen, een enkele keer is het ‘wat lastiger’ voor de kinderen. Roeien blijkt toch best moeilijk te zijn.

Wij werden steeds beter in de logistiek en uiteindelijk verliep het voorbereiden en opruimen als een zonnetje en gingen alle boten en riemen weer netjes gepoetst de loods in.

Gaan we dit volgend jaar weer doen als we het verzoek krijgen?
Onder het genot van een lekker stukje chocolade gaan we eerst evalueren en verslag uitbrengen aan het bestuur.