Zichtbaarheid

Published On: oktober 23rd, 2022By Categorieën: Roeien129 words

Vooral in de winter zijn roeiers slecht zichtbaar op het water. En dat geeft veiligheidsrisico’s. Daarom heeft de KNRB de richtlijn “zichtbaarheid” opgesteld. BWV de Eem sluit zich daarbij aan.
Onze richtlijn: alle single roeiers, stuurlieden en boegroeiers dragen in de winterperiode licht(gevend)e kleding, bijvoorbeeld een oranje of geel hesje. Beter nog: alle roeiers dragen goed zichtbare kleding!

Aanvulling vanuit Actueem november 2022: Alle aangesloten verenigingen, waaronder BWV de Eem, hebben ingestemd met de richtlijn Zichtbaarheid van de KNRB. Deze verplicht alle leden om vanaf 1 november zichtbare kleding te dragen op het water. We onderzoeken nog de mogelijkheid om daarvoor een kledingstuk toe te voegen aan ons assortiment. Zorg vooralsnog zelf voor zichtbare kleding, zoals een geel of oranje hesje.

» Bekijk de richtlijn Zichtbaarheid van de KNRB