Takeldag

Published On: november 25th, 2022By Categorieën: Evenement, Materiaalcommissie, Zeilen265 words

Zaterdag 5 november, ’s morgens half 10: ik stap op mijn stalen ros en fiets naar de vereniging: het is Takeldag.
De kratten met schoonmaakspullen en lege kratten voor de zeilen staan al klaar. Een paar sterke mannen monteren het ijzeren H-profiel onder de hijsinstallatie. Koffie en pepernoten zijn in aantocht en we worden door Jack in groepjes ingedeeld; elk groepje is verantwoordelijk voor een van de vijf zeilboten die de club rijk is. Ik help mee met het schoonmaken van de Big Bird. We halen de zeilen eraf, schrobben het dek, inventariseren kleine gebreken en strijken de mast.

Nadat er met de allermodernste techniek een luchtfoto van ons is gemaakt, gaan we naar de recovery. Daar staat de lunch voor ons klaar; we zitten we met 24 mensen aan tafel en eten de zelfgemaakte soep van Bert met Turks brood: heerlijk!
Zeilinstructeurs Paul en Martine reiken verschillende diploma’s en medailles uit aan de geslaagden van deze zomer en een instructeursdiploma 3 aan Amy. Van harte gefeliciteerd allemaal!
Gelukkig worden Paul en Martine zelf ook even in het zonnetje gezet (dat gaat met chocola). Bert en Jack regelen tussen de bedrijven door twee nieuwe leden voor de zeilcommissie en na de lunch pakken we de boten in, onder hun dekzeil. Om drie uur staan de vijf boten netjes ingepakt naast elkaar op het terrein.
Maar er is de komende winter nog heel wat te doen: er is een lijst van de nodige kleine reparaties, twee boten moeten geschilderd worden en een enkele trailer staat op een lekke band. Maar wat hebben we genoten van de clubboten!
Helpers: bedankt!