Dipper gedoopt

Published On: november 25th, 2022By Categorieën: Evenement, Roeien191 words

Het eerste onderdeel van de najaars ALV is feestelijk, de traditionele doop van een nieuwe boot. Het is een Hudson SP2.22, een dubbel twee voor roeiers en roeisters van ca. 65 tot 80 kg. Vanwege het naderende jubileumjaar is de boot gesteld in verenigingskleuren. Donkerblauwe romp met wit dek en oranje accenten.

De materiaalcommissie heeft de boot al klaargezet op het vlot. Nella T. had de eer om een (watervogel) naam voor de boot te verzinnen en mag haar nu met de Eembeker dopen met Eemwater.
Voordat Nella de naam onthult vertelt ze over de vogel. De boot is genoemd naar een bijzonder vogeltje dat met haar vleugels onder water kan zwemmen, maar ook onder water over de bodem kan lopen. De Waterspreeuw! ‘Die hebben we al!’, denkt een aantal van ons nu. De naam is dan ook de Engelse bijnaam van deze vogel geworden: Dipper.

De SP2.22 is qua rompvorm een doorontwikkeling van de bij wedstrijden meest succesvolle boot in deze gewichtsklasse, de Filippi F13. De Bestevaer is van dat type. Conform het botenplan is de Dipper de komende jaren een beschermde boot, vooral bedoeld voor wedstrijden.

» Lees meer over de Dipper