Geen tocht of een barre tocht

Published On: januari 2nd, 2023By Categorieën: Nieuws, Roeien, Toerroeien267 words

Een eindejaars-tocht, nog even stukje roeien tussen kerst en oud-en-nieuw. Altijd grote kans dat het niet door kan gaan. Nu was het tot het laatste moment ook ‘een dubbeltje op zijn kant’. Aan de temperatuur lag het niet, eerder te warm dan te koud. De zon scheen toen we vertrokken en de regen zou op zich laten wachten. Alleen die wind!!!

23 leden vertrokken begin middag in 5 C-boten. Lekker onder de hoge wal blijven, op sommige stukken even flink op de benen en bij Zwarte Willem een overlegmomentje. Nee, we gaan niet terug! We voeren door naar Hemus en lieten de boten daar gewoon aan hun enorme vlot liggen. In het clubgebouw genoten we van oliebollen, chocolademelk en meer lekkernijen die meegenomen waren.

Een van de Hemusleden was speciaal voor ons aanwezig. Daar verdien je dan een mooie fles champagne mee. Hij gaf ook nog een rondleiding door het gebouw. Prachtig, kun je niets van zeggen. Waarmee wij ruimschoots winnen van Hemus? Het uitzicht!

De terugtocht begon goed, helaas geen hoge wal om zo nu en dan in rustiger vaarwater te zitten. Vanaf de Grote Melm stak de wind op als voorbode voor een bui. Niet zo’n klein buitje! Uiteindelijk werd het daardoor toch ‘een barre tocht’.

Zoals we goed voor onszelf gezorgd hadden bij Hemus, hadden we ook onze maatregelen getroffen voor een gezellige nazit op de roei. Teveel om op te noemen en ronduit heerlijk. Toen het donker werd vertrok iedereen weer huiswaarts, goed doorvoed en met een tevreden gevoel; thuis koken was niet meer nodig. Een mooie afsluiting van 2022.

Klik op afbeelding voor vergroting