“We zingen, feliciteren, genieten van kunst en de koninklijke erepenning, …”

Published On: maart 29th, 2023By Categorieën: 100 Jaar, Evenement, Lustrum275 words

Seada van den Herik sprak ons toe op de Jubileumreceptie

Eén van de zeer gewaardeerde sprekers op de jubileumreceptie voor genodigden, op zaterdag 25 maart, was voorzitter van de KNRB, Seada van den Herik. Seada poste daarna een bericht op Facebook, wat we je hier presenteren. Dank je wel Seada!

“100 jaar roeien en zeilen bij BWV de Eem in Baarn. Dat mag uitbundig gevierd worden met bevriende verenigingen en o.a. de wethouder [wethouder Hugo Prakke, red.]. Voorzitter Bert Kranendonk bedankt alle betrokken vrijwilligers. We zingen, feliciteren, genieten van kunst en de koninklijke erepenning, een lustrumlied en heerlijke hapjes.

De Eem is al jaren stabiel op 450 leden en heeft een mooie volle botenloods. Dit jaar organiseren ze een ‘Eeuwig Jong’ thema wedstrijd met bevriende verenigingen, [de Natroviweemus, red].

Ook duurzaamheid is een belangrijk thema met zonnepanelen, warmtepomp en vervangen van alle dieselmotoren van de begeleidende bootjes.

Met de waterschappen en Amersfoortse Roeivereniging Hemus samen wordt het gesprek gevoerd om van de rvier de Eem een soort ‘fietsstraat’ te gaan maken. Een straat waar fietsers en wandelaars voorrang hebben op gemotoriseerd vervoer. Dus een water waar recreatieboten zonder motor voorrang hebben op scheepvaart. Dat idee steunen we als KNRB graag voor verdere uitwerking. Past ook bij de Nederlandse roeiwaterkaart.

Kees van Bueren deelde zijn blik op the Art of Rowing. En met bezoekers van de receptie sprak ik over de mooie dynamiek bij algemene verenigingen met veel masters en vrijwilligers.

Tot slot is een fantastisch lustrumboek gemaakt met filmpjes erin. Ja ook ik was daarover verwonderd. Maar het zijn QR codes naar filmpjes. Slim bedacht.”

Klik op een foto voor vergroting en blader door de foto’s.