Winnaars 2e Pinksterzeiltocht: Fabian, Casper en Marijn

Published On: juni 1st, 2023By Categorieën: 100 Jaar, Evenement, Nieuws, Zeilen298 words

Op zondag 28 mei om exact 10:30 uur klonk het startsignaal vanaf het wedstrijdschip over het Eemmeer voor de 2e editie van de Pinksterzeiltocht 2023. De verenigingsboten inclusief bemanning straalde in aanloop naar de startlijn. Het was een zonnige ochtend met een kracht van de Noordoostenwind 3 Bft met vlagen naar 4 Bft.

Na de start zetten de zeilboten koers richting het Nijkerkernauw. Spanning wie met de juiste zeilstanden de meeste snelheid uit de boot kon halen. Sommige deelnemers haalden een voorsprong bij het naderen van de Nijkerkersluis. Na de sluis, waar kort niet gezeild werd, was het een eind opkruisen in het Nuldernauw richting Zeewolde. Een heuse strijd wie het scherpst aan de wind kon zeilen volgde tussen de Randmerenzeilboten met jeugdleden. Beide zeilboten naderden haast gelijktijdig de finishlijn. Uiteindelijk moest de Buizerd de Big Bird met bemanning Fabian, Casper en Marijn met een minimale voorsprong voor laten gaan: de Big Bird finishte als eerste om 14:20 uur bij De Zegge. Daarna volgde de Buizerd en enige tijd later ook de Valk. Na de wedstrijd werd er gezwommen en recreatief gezeild op het Wolderwijd.

Bij de gezamenlijke barbecue op de camping in de Bolhaven ontving iedere deelnemer een 2e Pinkstertochtmedaille en ging de trofee naar de winnaars. ‘s Avonds wakkerde de wind aan en trotseerden enkelen het Wolderwijd gevuld met golven en schuimkoppen.

De volgende dag was het schitterend zeilweer en voer de groep terug met de wind mee richting jachthaven ’t Raboes en Huizen. Iedereen genoot en het leverde prachtige plaatjes op. De organisatie (Max) bedankt wedstrijdschip zeiljacht Inschot met schipper Paul.

De organisatie nodigt alle (zeil)leden van BWV De Eem uit om deel te nemen aan de 3e editie van de Pinksterzeiltocht op 19 mei 2024 in eigen of verenigingsboot! Tot dan!

Klik op een bewegend plaatje hierboven en bekijk alle foto’s.