Roeien bij Hemus is mogelijk!

Published On: mei 31st, 2023By Categorieën: Communicatiecommissie, GHT, Roeien820 words

Roeien bij Hemus tijdens de vlotwerkzaamheden

Vanwege de vlot- en kadewand-werkzaamheden is roeien vanaf en naar onze vereniging vanaf dinsdag 30 mei tot 9 juni niet mogelijk.

Om toch te kunnen roeien schieten onze vrienden van Hemus ons te hulp. Er zijn bij Hemus mogelijkheden te roeien met gestuurde C-boten en met gladde skiffs en gladde dubbeltweeën.

Belangrijk: Wij zijn welkom bij Hemus, onze auto’s niet! Parkeren van auto’s is namelijk voor niemand toegestaan bij Hemus. Kom lekker op de fiets, of parkeer je auto op een van de parkeerterreinen op 10 minuten loopafstand van Hemus (zie het bijgevoegde kaartje. Klik erop voor een vergroting. LET OP: adres moet zijn: Bernard de Roijstraat 11).

In welke boten kun je roeien bij Hemus?

Skiffs en Dubbeltweeën
De volgende van onze eigen boten liggen geriggerd met spanbanden bevestigd op onze botenwagens bij Hemus:
• Skiff Dodaars (<85kg)
• Skiff Noordse Stern (<85kg)
• Skiff Wulp (<75 kg)
• Skiff Kleine Alk (<70kg, maximale schoenmaat 41/42)
• Skiff Grutto! (<60kg)
• Dubbeltwee Lepelaar (<95kg)
• Dubbeltwee Bestevaer (<75kg)
• Dubbeltwee Ibis (<75kg)
• Dubbeltwee Kleine Zwaan (<60kg)

Deze boten zijn voor alle leden in de juiste gewichtsklasse en met de juiste bevoegdheden te gebruiken. Let hierbij op de volgende zaken:

• Reserveer deze eigen boten zoals altijd via ons BRS-systeem. Graag aansluitend reserveren en haal vooral ook tijdig je reservering weg, als je toch geen gebruik maakt van de boot!

• De boten zitten met spanbanden op de wagen. Kijk hoe deze zitten, en doe de spanbanden na gebruik van de boot op dezelfde manier terug!  Anders kan de boot van de wagen waaien en ernstig beschadigen. Er zitten reserve spanbanden in de zwarte opbergbak van de wagen.

• De riemen liggen in de bakken van de grote botenwagen. Voor de skiffs behalve Noordse Stern gaan we die op het riemenrek van de kleine wagen leggen, met spanband.

• We mogen dan wel onze eigen boten gebruiken, maar op zaterdagochtend is het heel erg druk op het vlot van Hemus. Stellen op het water dus en desnoods even wachten voordat je je boot in het water legt. Ook bij Hemus hebben aankomende boten voorrang!

• Maak de boot na gebruik schoon, leg hem weer op dezelfde plek op de botenwagen en bevestig met de spanbanden. Leg de riemen in de bak van de botenwagen (tweeën en Noordse Stern) of op het rek van de kleine botenwagen (overige skiffs). De riemen op de kleine botenwagen zijn met één band te borgen.

Gestuurde C-boten
Het volgende filmpje legt uit hoe je bij Hemus een gestuurde C-boot te water laat.
TIP: Bekijk het filmpje goed, het werkt net iets anders dan in Baarn!

Onze eigen C4x Kokopelli ligt op een kar in de loods bij Hemus. Reserveer deze boot via ons eigen BRS-systeem, zo veel mogelijk aansluitende tijden.
Gebruik zo veel mogelijk de Kokopelli, maar het is ook mogelijk om gestuurde C-boten van Hemus te lenen. David Vos kan deze in het systeem van Hemus reserveren. Hemus boten lenen is op zaterdag en zondag tot 11:00 niet mogelijk!

De C-boten -ook de Kokopelli- liggen in de loods. Dus het gebouw moet geopend zijn en het alarm uitgeschakeld. Zie hieronder de regels over de ‘openingstijden’ bij Hemus.
Riemen en roertje van de Kokopelli liggen in de Kokopelli. Voor de Hemus boten even zelf zoeken – of vragen aan aanwezige Hemus leden – en daar waar je de spullen vindt deze weer terugleggen.

Wanneer kun je roeien bij Hemus?

Het gebouw en hek van Hemus zijn gesloten zijn als er niemand van Hemus aanwezig is. Je kan er enigszins vanuit gaan dat er op alle avonden behalve vrijdag leden van Hemus aanwezig zijn. Dat geldt ook voor alle ochtenden behalve dinsdag en donderdag. Als je buiten de genoemde openingstijden wilt roeien overleg dan even met David Vos, we hebben met z’n allen één sleutel. Bovendien moet je dan het alarm uitschakelen als je het gebouw of de loods (voor de C-boten) in wilt.

Op zaterdagochtend is het heel erg druk op het vlot van Hemus. Stellen op het water dus en desnoods even wachten voordat je je boot in het water legt.

Hemus boten lenen is op zaterdag en zondag tot 11:00 niet mogelijk!

Ook bij Hemus hebben aankomende boten voorrang!

TIP: op hemus.nl kan iedereen in het Hemus-afschrijfboek zien wanneer er boten gereserveerd zijn.

UITERAARD IS ROEIEN OOK VOOR ONS NIET TOEGESTAAN ALS HET STOPLICHT OP HEMUS.NL OP ROOD STAAT! (stoplicht staat rechts bovenin Home-pagina)

Tot slot: Heel veel dank aan Hemus voor de gastvrijheid!
Als je nog vragen of opmerkingen hebt over het roeien bij Hemus neem dan contact op met de commissaris sport, David Vos via sport@bwvdeeem.nl
of eventueel via zijn telefoonnummer dat je kunt vinden in de ledenlijst op MIJN BWV.

Bedenk dat we bij Hemus te gast zijn en gedraag je ook zo!
Natuurlijk willen we jullie veel plezier wensen met het roeien vanaf Hemus!