Zeiltocht Friesland 2023

Published On: juli 18th, 2023By Categorieën: Evenement, Zeilen390 words

Zeiltocht in Friesland op 9 september

Zoals al in de agenda was aangekondigd kunnen we dit jaar weer heerlijk in groepsverband zeilen over de Friese meren. Ook geven wij invulling aan het verzoek om tussen de middag op een nog onbekende locatie met elkaar een picknick te organiseren. Als iedereen een lunch voor zichzelf en iets om te delen met anderen kan meenemen zou dat enorm leuk zijn en drukken we bovendien de kosten en kan het inschrijfgeld omlaag. Organisatie van de picknick vindt later plaats via de Whatsappgroep.

Wanneer is de tocht? 
Zaterdag 9 september 2023 Tijd: 8:45 uur (verzamelen op de parkeerplaats van de vereniging).

Wat is de verwachte terugkomsttijd?
Uiterlijk voor 21:00 uur terug, maar dat is afhankelijk of je na terugkomst in de haven nog een snack nuttigt. Wij inventariseren het aantal beschikbare auto’s. Verder kun je vooraf, via de whatsappgroep, zelf in onderling overleg met bootbestuurders afspraken maken.

Wat is de locatie? 
Jachthaven de Watervriend, Sjuwedyk 10-12, 8624 TV Uitwellingerga.

Wat wordt de route en met welke boten varen we? 
De route wordt bepaald afhankelijk van de windrichting en we varen met maximaal zes Poly Valken met buitenboordmotor.

Wat zijn de kosten? 
€ 25,00 per persoon (betaling via automatische incasso bij online inschrijving). De kosten zijn voor de bootverhuur en een tegemoetkoming voor de brandstofkosten voor degenen die willen rijden. Dit bedrag wordt automatisch geïncasseerd door de penningmeester.

Mogen er introducés mee? 
Je kunt ook een introducé aanmelden. Als er voldoende plaats is, kan deze persoon mee. De volgorde van aanmelding is hierbij ook van belang.

Waar en hoe inschrijven?  
Je kunt je aanmelden via onze website. Je kunt je inschrijven alleen voor jezelf OF voor jezelf MET INTRODUCE. Het maximum aantal deelnemers is 24 dus schrijf je svp spoedig in. Alleen leden met enige zeilervaring kunnen zich aanmelden, wat betekent dat je minimaal CWO1 of D2 niveau moet hebben, of dit jaar een zeilcursus hebt gevolgd.

Aanmelden met vermelding van je zeilervaring kun je doen via MIJN BWV. Er zijn twee mogelijkheden:
» Ik meld mij ALLEEN voor mijzelf aan via de aanmelding ZONDER introducéOF
» Ik meld mij aan MET INTRODUCE via de aanmelding MET introducé

Verdere details en informatie ontvang je later via een WhatsApp-groep waarvoor je door ons wordt uitgenodigd zodra je hebt ingeschreven.
We kijken er naar uit om je in Friesland op het water te zien!